szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A kis kétmotoros repülőgép, amely a legenda szerint a Pablo Escobar által az Egyesült...

A kis kétmotoros repülőgép, amely a legenda szerint a Pablo Escobar által az Egyesült Államokba küldött első szállítmányt fuvarozta, eltűnt, a drogbáró fényűző autóit pedig rozsda marta. A környező települések parasztjai nem mertek belépni a birtok területére, mert féltek a "főnök" híveinek esetleges megtorlásától - viszont akadtak, akik éjszaka surrantak be, hogy megpróbálják rátenni a kezüket a néphit szerint ott eltemetett dollárkötegekre és ékszerekre.
  
Pablo Escobar alighanem a legismertebb és talán a legvéresebb kezű kolumbiai drogcsempész volt. A rendőrség 1993-ban végzett vele, és halála után a haciendát az állam foglalta le. Az Afrikából behozott és magukra hagyott állatok nagy része elpusztult azóta, közben a birtok - amelyen több tó, lovarda és még egy bikaviadal-aréna is volt - romlásnak indult.
    
A hacienda gondozása igen sokba került az államnak - magyarázza Omar Figueroa, a drogellenes küzdelemre létrehozott szervezet országos vezetőségének tagja, aki a csempészektől elkobzott javakkal foglalkozik. - Ezért a földet visszaadták a városnak, amelynek határában található.  A Bogotától 250 kilométerrel északnyugatra fekvő Puerto Trionfo önkormányzata 2005-től megkezdte a hacienda rendbetételét, és a birtokot mára évente mintegy 50 ezer turista keresi fel. Középtávon az ökológiai park vezetői félmillió turistára számítanak, és 2011-re egy ötcsillagos szálloda felépítését is kilátásba helyezték. 
    
A turisták - akiknek harmadrésze külföldi - befizethetnek arra a körútra, amelyen elmondják nekik "a főnökök főnökének" élettörténetét. "Nem akarjuk a bűnözést dicsőíteni. A fő célunk az, hogy érzékeltessük, milyen károkat okozott az országnak és a világnak Pablo Escobar" - nyugtatja meg a látogatót Oberon Martinez, a hacienda ügyvezetője.

 A látogatók megtekinthetik a húszegynéhány vízilovat és más egzotikus állatokat, amelyeket a drogcsempészektől koboztak el. A vízilovak közül kettőt maga Escobar hozott Afrikából, ezeknek már leszármazottai is vannak Kolumbiában, ahol ez az állat korábban ismeretlen volt.  Lovon is be lehet járni a birtokot, és meg lehet nézni a drogvezér ma már romokban álló házát is, amelynek falain elhelyezték a csempész által készített fotókat - de azokat a felvételeket is, amelyek a neki tulajdonított véres merényletekről készültek.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
15-16 problémás pontot tudna felsorolni Dézsi Csaba András az új egészségügyi törvényben

15-16 problémás pontot tudna felsorolni Dézsi Csaba András az új egészségügyi törvényben

Meghalt Bob Marley zenekarának utolsó, még élő tagja

Meghalt Bob Marley zenekarának utolsó, még élő tagja

Ez az őrült youtuber igazi motorral ad rezgést a játéknak, majdnem szétesik tőle az asztala

Ez az őrült youtuber igazi motorral ad rezgést a játéknak, majdnem szétesik tőle az asztala