szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A görögországi szigeten múlt szombaton vették őrizetbe a három -...

©

A görögországi szigeten múlt szombaton vették őrizetbe a három - Törökországból érkező - magyar állampolgárt, mert lakóautójukban 40,8 kilogramm heroint találtak. Korábbi közlések szerint a magyarok azt állítják: nem tudják, hogyan kerülhetett autójukba a kábítószer. A gépkocsi utazásuk során többször maradt felügyelet nélkül, Törökországban hosszabb időt töltött egy szervizben.

A konzul nem cáfolta, de nem is erősítette meg azt az értesülést, hogy az egyik elfogott férfi több évtizede az igazságszolgáltatásban dolgozik. A meghallgatáson jelen volt a kirendelt görög ügyvéd és a hivatalos tolmács, így nyelvi problémák miatt nem érhette hátrány a magyar állampolgárokat - mondta a konzul, aki a turisták érveiről nem tudott nyilatkozni. A konzulátus nem képviseltette magát a meghallgatáson, de a kirendelt ügyvéddel felvette a kapcsolatot.
   
A fogva tartás körülményeire a most előzetes letartóztatásba helyezett turisták eddig nem panaszkodtak. A görögországi börtönökben a körülmények általában megfelelőek, kielégítőek - közölte a konzul. A felnőttekkel együtt utazott egy 11 éves kislány is, az egyik fogva tartott unokája, akit bírósági meghallgatása után a görög hatóságok szerdán átadtak az időközben Athénba érkezett édesapjának. Az athéni magyar külképviselet segítségképpen szállást biztosított számukra. Hazatérésükről szabadon dönthetnek, ennek időpontjáról a konzul nem kívánt nyilatkozni.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Átszervezések miatt ideiglenesen kevesebb Pfizer-vakcina érkezik Európába

Átszervezések miatt ideiglenesen kevesebb Pfizer-vakcina érkezik Európába

Fényes nappal késeltek meg egy férfit Budapesten

Fényes nappal késeltek meg egy férfit Budapesten

70 ezerszer kértek ingyenes bérletet Budapesten az álláskeresők

70 ezerszer kértek ingyenes bérletet Budapesten az álláskeresők