szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy Duna parti szállodáról van szó, csodálatos kilátással a Budai...

Kattintson a képre, hogy megnézhesse galériánkat
©

Egy Duna parti szállodáról van szó, csodálatos kilátással a Budai Várra és a Lánchídra, de ez még nem teszi egyedivé a szállót, sőt, van még legalább két másik ilyen. Jó pár éve - amikor még Átrium Hyatt-nek hívták a hotelt - jártunk itt utoljára, és valljuk, be akkor már nem számított a legfényűzőbb szállodának Budapesten. Ami az épületet különlegessé tette az a hatalmas lobby, ami nem csak alapterületre mondható szokatlanul nagynak, hanem magasságra is, ugyanis az az épület tetejéig nyúlik; erről kapta eredetileg a szálló az „Átrium” nevet is.

Az emeletekre az előtér közepéről induló üvegliftekkel lehetett feljutni, és fentről kinézve egészen olyan érzésünk volt, mintha egy gangos ház függőfolyosóján sétálnánk, leszámítva a puha, süppedős szőnyegeket. Az átrium légiességét tovább erősítette Blériot 1909-es repülőgépének replikája, ami a bejárat fölött 6-8 emelettel lebegve fogadta az ide belépőket. Ezen kívül a 90-es években már igen csak divatjamúlt és kopottas volt a berendezés. Kissé bizalmatlanul léptünk be a Roosevelt tér felőli bejáraton, és szerencsénkre egy teljesen más hangulatú előtér fogadott, mint amire számítottunk. 

További képek galériánkban, kattintson!
©

Sokszor leírtuk már, hogy luxus-szálloda és luxus-szálloda között is óriási a különbség, de ennél a hotelnél ez különösen érződik. Míg a másik két  Duna parti hotel egyértelműen nemzetközi szálloda, a Sofitel-be belépve rögtön érezni lehet, hogy ez valami más, valami fura báj lengi be az épületet, mintha egy modern kori kastélyba érnénk ahol XIV. Lajos eleganciája és a 20. század modernitása keveredett volna össze. A lobby légiessége egy cseppet sem változott, mégis egészen más hangulatot áraszt a sötét fapadló és lambéria, és a pasztelles színű ülőgarnitúra éles kontrasztja miatt. Azonnal felismerhető, hogy egy francia belsőépítész, név szerint Jean-Philippe Nuel álmodta újra a szálloda belső terét; a puha francia elegancia és a modern ellentéte mindenhol jelen van, akármerre is megyünk az épületben.

A három évvel ezelőtti felújításnál fontos szempont volt, hogy a belső tér franciás legyen, de mégis magyar. Ennek a kritériumnak hatására született meg a Paris Budapest Café is, ami a két város hasonlóságát hivatott hirdetni. Itt falakat az 1900-as évek elején készült fotók montázsa díszíti, ami szerintünk érdekes hangulatot teremtenek, mégis megtörik a szálloda hangulatát. 

Kattintson a képre, ha többre is kíváncsi
©

Egy nyári napon ugyanaz lehet az étterem és a kávézó veszte, ami a legnagyobb előnye is: a kilátás miatt a hatalmas üvegtáblák szolgálnak fal gyanánt, amiket a délutáni nap nagyon gyorsan felmelegít, így szinte lehetetlen egy üzleti ebédet, vagy egy kávét a közvetlenül az ablak mellett álló asztaloknál elfogyasztani, szinte kibírhatatlan a hőség. Külön kellemetlen, hogy a fotelek és kanapék ülőfelülete szerintünk túl mélyre sikerült, így azokban kényelmesen ülni nem igazán lehet, pláne nem öltönyben, vagy kosztümben.

Így egy kávé vagy egy sütemény elfogyasztására sokkal inkább ajánljuk a szálloda „könyvtárát” vagy a félemeleti éttermet. Látogatásunk során megtudtuk, hogy minden Sofitel szállodának kötelezően fenn kell tartania egy többnyelvű könyvtárat, ám itt a Chain Bridge-ben ezt nem egy eldugott sarokban, hanem a lobby közepén alakították ki. A Bibliothek Lounge-ban nem csak könyveket és magazinokat találtunk hanem különleges kávékat és teákat, és péksüteményeket is kínálnak az ide betérőknek.

Kilátás az elnöki lakosztály fürdőjéből
©


Sajnos a szobákról nem mondhatjuk, hogy különböznének az átlagtól, azonban tökéletesen megfelelnek a funkciójuknak, kényelmesek, éppen elég tágasak ahhoz, hogy az itt megszálló vendégek otthonosan érezzék magukat. Eddigi cikkeinkben senkit nem buzdítottunk arra, hogy egyik-vagy másik szállodában szálljanak meg, mégis, ha egyszer tehetik az elnöki lakosztályt egy epres-pezsgős fürdőzéshez egyszer mindenképpen érdemes kibérelni.

A Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge egy tagadhatatlanul francia szálloda, ahol rendkívül jól  ötvözték a századfordulós Franciaország hangulatát a modern kor igényeivel, és Budapest sajátosságaival. Pontosan ezt a hármasságot közvetíti felénk a hotel minden porcikája és teszi igazán csábítóvá azok számára, akik a luxusszállodák között valami mást keresnek.

-usz-

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kést rántott a rendőrökre, majd mellbe szúrta magát egy férfi Budapesten

Kést rántott a rendőrökre, majd mellbe szúrta magát egy férfi Budapesten

Melyik telefonért rajong leginkább a világ?

Melyik telefonért rajong leginkább a világ?

Megjött a Samsung új kütyüje, amellyel a kamerán át lehet kutatni az elveszett tárgy után

Megjött a Samsung új kütyüje, amellyel a kamerán át lehet kutatni az elveszett tárgy után