szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A biztosító társaság közleménye szerint a végleges és pontos...

A biztosító társaság közleménye szerint a végleges és pontos szám még nem tudható, mert a beérkezett mintegy 650 bejelentés jogosságát jelenleg is ellenőrzik, és a cég hiánypótlást kért néhány utastól, valamint az 5 Kontinens 5-let az Utazáshoz Utazási Ügynökségtől is.

Az iroda 40 milliós vagyoni biztosítékából eddig csaknem 3,11 millió forintot fizettek ki a fizetésképtelenség időpontjában külföldön tartózkodó utasok költségeinek hazaindulásig történő fedezésére, illetve néhány visszaúti repülőjegyre. 

A biztosító várhatóan augusztusban kezdi meg a jogos károk kifizetését.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal június 17-én törölte az 5 Kontinens Utazási Irodát a nyilvántartásból. A hivatal akkor arról tájékoztatta akkor az MTI-t, hogy jogszabálysértés miatt törölték az utazási irodát.


MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!