szerző:
travelline.hu

Düsseldorf annyit jelent: „itt jól érzem magam”.

Düsseldorf annyit jelent: „itt jól érzem magam”. A város számos élményt és felfedezést ígér. Olyan város ez, mely minden érzékünket megszólítja – elegáns és barátságos, és csak úgy sugározza a Rajna-vidékre oly jellemző hihetetlen életkedvet. Düsseldorfba az év bármely szakaszában érdemes ellátogatni.

A sétány az óvárosban álló kastélytoronytól a nemrég megnyílt médiakikötőig vezet, ahol ipari műemlékek és nemzetközileg elismert sztárépítészek által tervezett izgalmas, új épületek egyedülálló keveréke jött létre. A kivételes atmoszféráról számos hangulatos étterem és bár gondoskodik. Az óvárosban „a világ leghosszabb pultjánál” több mint 260 étterem, kocsma és kávézó csábít kellemes időtöltésre. Számos barátságos, a helyi sörfőzdék termékeit kínáló étterem közül válogathatunk, ahol a híres düsseldorfi  Altbiert (helyi specialitás, felsőerjesztésű sör) szolgálják fel a Rajna-vidéki ételkülönlegességek mellé.


Meglepően alacsony árak, nagyszerű minőség mellett

A németországi városokba rendkívül kedvező áron, gyorsan és biztonságosan el lehet jutni. A Lufthansa Frankfurtba, Münchenbe, Düsseldorfba alacsony áron kínál repülőjegyeket Budapestről, melyek a
http://lufthansa.com oldalon is megvásárolhatók. 

Düsseldorfba hétköznapokon napi 2-3 közvetlen járat  közlekedik modern és biztonságos repülőgépekkel. Alacsony árak mellett sem kell lemondanunk a kényelemről, pontosságról, és magas színvonalú, ingyenes fedélzeti szolgáltatásokról. A müncheni retúr repülőjegyek már 25 900 forint áron elérhetőek illetékekkel és adóval együtt. 

A http://lufthansa.com
honlapon megtalálható Lufthansa Route Map segítségével az utasok könnyen megtervezhetik utazásaikat vagy on-line lefoglalhatják ülőhelyeiket, kinyomtathatják a beszállólkártyát. Az interaktív térképen egyszerűen és gyorsan áttekinthető, hogy mely város érhető el közvetlen járattal, illetve melyik csak csatlakozással. 

2008. decemberétől Budapestről is elérhető a Lufthansa legújabb fejlesztése, a Mobil Beszállókártya: Már 23 órával a tervezett indulás előtt bejelentkezhet Internetképes mobiltelefonján, kiválaszthatja ülőhelyét, és e-mailen vagy SMS-linken keresztül a beszállókártyáját is megkapja telefonjára. 
Ezzel már közvetlenül a beszálló kapuhoz mehet, nincs szükség külön papír alapú beszállókártyára.


Világmárkák utcája
Az üzletek széles kínálata miatt Düsseldorfot nem véletlenül szokták shoppingmetropolisnak is nevezni. A város legismertebb márkajele a Königsallee, Németország legelőkelőbb boulevardja, s egyben a világ egyik legnagyobb luxussugárútja, amely északról halad délre és csaknem egy kilométer hosszú. A földkerekségen mindenütt fellelhető rajongói szeretetteljesen csak „Kö”-nek becézik, s azonnal az érdeklődés középpontjába kerül, ha Düsseldorfra terelődik a szó.

A Kö a színpadot jelenti, az utat benépesítő emberek pedig a színészeket és a nézőközönséget. A drága, előkelő nemzetközi márkák majdhogynem tülekednek a Königsallee-n. Az érdeklődés középpontjában a divat áll, ami nem is csoda egy olyan városban, ahol a világ legnagyobb divatvására talált otthonra. A Kön és annak környékén található számtalan üzletsorban a bevásárlás még esős időben is igazi szórakozássá válik. A védelmet nyújtó üvegtetők alatt mindaz kapható, amire egy vásárlói szív vágyik. A „shoppingolás” itt valódi élményt jelent. 

A Königsallee nyugati és  keleti oldalát a városárok vize választja el egymástól, és bár több híd is összeköti a két oldalt, fejlődésük különbözőképp alakult. Míg a keleti városrészt a Königsallee, addig a nyugatit a bankok uralják. 

Múzeumok és parkok
Kiváló múzeumaival, a művészeti főiskolával és mintegy száz jelentős galériájával Düsseldorf a németországi modern és kortárs művészet egyik központja lett. A Rajna partján álló operaház, számos színház és koncert gondoskodik arról, hogy a városban a komolyabb szórakozás kedvelői is   kikapcsolódhassanak. Düsseldorfot tudatosan, tervezetten tették a parkok és a kertek városává, a munka már a XVIII. század közepén elkezdődött.

A Rajnametropolisban, a város szívében terül el a Hofgarten (udvari kert), amely Németország legrégibb nyilvános parkja. A Jägerhof-kastélyban található a híres Goethe múzeum. Innen csodálatos kilátás nyílik a Düsselre, a város idilli folyójára és egyben névadójára. A Nordparkban nemcsak az Aqua-Zoo lelt otthonra, de itt fedezhetjük fel a város két japán kertjének egyikét is. A folyóparton csodás sétálóút vezet a Rajna-parkba (Rheinpark), ahol lehetőség van sportolásra, játékra és piknikezésre is.

A választófejedelmek városa 

Tekintse meg galériánkat, kattintson a képre!
©

A Benrath-kastély a Rajna-parti metropolis déli részének különleges kincse. Carl Theodor választófejedelem 1755-ben azzal bízta meg építészét, Nicolas de Pigage-t, hogy építsen fel a Maison de Plaisance-t, egy olyan összművészeti remekművet, amely egyedülálló módon egyesít művészetet, kertművészetet és természetet. A kastély Európa-szerte korának egyik legszebb, kastélykerttel körbevett főúri lakának számít. A „Schloss Benrath” nem egy, hanem rögtön három múzeumot is jelent egy fedél alatt: a Museum Corps de Logis, az Európai Kertművészet Múzeum és a Természettudományi Múzeum várja a látogatókat. Az érdeklődők – a nagy kertművészek nyomdokain haladva – elmerülhetnek a XVIII században, és keresgélhetnek a honos állat- és növényvilág csodái között is. A virágzó kertek, kalandos ösvények és eldugott tavacskák kiadós sétákra hívogatnak.

Düsseldorf WelcomeCard
A Düsseldorf WelcomeCarddal a legelőnyösebb áron fedezheti fel a látogató a Rajna menti metropolist. Ingyenes, illetve kedvezményes belépőt jelent a legvonzóbb múzeumokba, különböző látványosságokhoz és szabadidős programokra. Vegyen Ön is engedményes áron részt színielőadásokon és koncerteken! Kártyája érvényességi ideje alatt használja Ön is a tömegközlekedési eszközöket ahányszor csak tetszik. A turistainformációs pontokon a Düsseldorf WelcomeCard mellé egy információs csomagot is kap a látogató, benne a város nevezetességeivel, a hivatalos havi programmal és az aktuális kiállítások jegyzékével. Árak: 1 személyre, illetve csoportos/családi kártya*
- 24 órás: 9 euró/18 euró
- 48 órás: 12 euró/24 euró
- 72 órás: 19 euró/38 euró
  * Családi: 2 felnőtt és 2 gyerek / csoport: 3 felnőtt

Árusítóhelyek: A Düsseldorf WelcomeCard kapható számos hotelben, kulturális intézményben és a két turistainformációs ponton.

Kedvező ár. Nagyszerű minőség. Németország, az úticél.

Németország gazdag élményekben és mégis nagyszerű minőséget kínál kedvező áron! Használja ki a kiváló infrastruktúránkat, hogy összekösse egymással az izgalmas városlátogató utazásokat, a bevásárlóutakat, a pihentető wellness létesítményeket, a sportos kirándulásokat és a gasztronómiai élményeket. Németország = feledhetetlen pihenés - kedvező áron!


Válasszon a németországi szolgáltatók ajánlatai közül német és angol nyelven a http://www.nemetorszag.travel/specialoffers oldalon vagy keresse fel utazási irodáját; meglátja, nagyszerű minőségű, érdekes, pihentető vagy izgalmas, kalandos és legfőképpen kedvező árú ajánlatok várják a sokszínű Németországban! A nyaralások alatti átlagkiadásokat tekintve Németország kedvezőbb,mint Svájc, Ausztria, Görögország, Spanyolország, Olaszország és Nagy-Britannia.


Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Még mindig nem tudni, milyen repülő zuhant le Afganisztánban

Még mindig nem tudni, milyen repülő zuhant le Afganisztánban

Egy hónapig ürítette magából egy teknős a műanyag szemetet

Egy hónapig ürítette magából egy teknős a műanyag szemetet

Halálos áldozata lett egy kókuszkockaevő versenynek

Halálos áldozata lett egy kókuszkockaevő versenynek

Forradalmi szívműtétet hajtottak végre Japánban, más sejtekké átalakulni képes őssejtekkel

Forradalmi szívműtétet hajtottak végre Japánban, más sejtekké átalakulni képes őssejtekkel

Lezuhant egy katonai helikopter Horvátországban

Lezuhant egy katonai helikopter Horvátországban

A fideszes polgármesterjelölt nyert Patakon

A fideszes polgármesterjelölt nyert Patakon