szerző:
travelline.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mivel is kezdjük a városnézést?

Mivel is kezdjük a városnézést?
A legjobb, ha elsőként München összetéveszthetetlen jelképéhez, a gótikus Frauenkirchéhez indulunk. Kilencvenkilenc méter magas tornya árnyékában, a Marienplatzon hallgassuk meg a városháza tornyában felcsendülő harangjátékot. Csak néhány lépésnyire áll onnan a legendás Hofbräuhaus, ahol a helyiek és a turisták a frissen csapolt nedűt fogyasztják. Ám előbb meg kell csodálnunk a közeli Rezidenz épületét. Évszázadokon keresztül bővítették Bajorország uralkodói ezt a városi kastélyt, a kor legnagyobb művészei készítették a bútorokat, a gobelineket és a porcelánt. Feltétlenül keressükfel a barokk Nymphenburg kastélyt  is, a Wittelsbachok fényűző nyári rezidenciáját.


Meglepően alacsony árak, nagyszerű minőség mellett

A németországi városokba rendkívül kedvező áron, gyorsan és biztonságosan el lehet jutni. A Lufthansa Frankfurtba, Münchenbe, Düsseldorfba alacsony áron kínál repülőjegyeket Budapestről, melyek a
http://lufthansa.com oldalon is megvásárolhatók. 

Münchenbe hétköznapokon napi 4-5 közvetlen járat  közlekedik modern és biztonságos repülőgépekkel. Alacsony árak mellett sem kell lemondanunk a kényelemről, pontosságról, és magas színvonalú, ingyenes fedélzeti szolgáltatásokról. A müncheni retúr repülőjegyek már 25 900 forint áron elérhetőek illetékekkel és adóval együtt. 

A http://lufthansa.com
honlapon megtalálható Lufthansa Route Map segítségével az utasok könnyen megtervezhetik utazásaikat vagy on-line lefoglalhatják ülőhelyeiket, kinyomtathatják a beszállólkártyát. Az interaktív térképen egyszerűen és gyorsan áttekinthető, hogy mely város érhető el közvetlen járattal, illetve melyik csak csatlakozással. 

2008. decemberétől Budapestről is elérhető a Lufthansa legújabb fejlesztése, a Mobil Beszállókártya: Már 23 órával a tervezett indulás előtt bejelentkezhet Internetképes mobiltelefonján, kiválaszthatja ülőhelyét, és e-mailen vagy SMS-linken keresztül a beszállókártyáját is megkapja telefonjára. 
Ezzel már közvetlenül a beszálló kapuhoz mehet, nincs szükség külön papír alapú beszállókártyára.

Művészet és kultúra
A Christian Thielemann vezette filharmonikusok, a Müncheni Szimfonikusok, a kamarazenekarok, kórusok és templomkórusok a komolyzene paradicsomává varázsolják a tartományi fővárost. Nem szabad megfeledkeznünk a Bajor Állami Operaházról sem, amely Händel műveinek színpadra állításával világméretű érdeklődést váltott ki a barokk zene iránt. A müncheni múzeumok sorába nemrég új tag érkezett: 2008 júniusában kibővített kiállítási területtel és egészen új koncepcióval nyitotta  meg kapuit a BMW Múzeum.

Ugyancsak fiatal, azonban már most is klasszikusnak számít a 2002-ben megnyílt Pinakothek der Moderne (Modern Művészetek Galériája), a XX. századi a festészet és szobrászat gyűjteménye. Az óváros peremén fekvő múzeumnegyed a művészettörténet összes korszakát magában foglalja a Glyptothek antik szobraitól kezdve olyan régi mestereken át, mint Dürer vagy Rubens. Az ő k műveike az Alte Pinakothekben (Régi Galéria) csodálhatjuk meg, egészen a Neue Pinakothek (Új Galéria) impozáns impresszionista gyűjteményéig. A város keleti részén fekvő Deutsches Museum pedig a világ legnagyobb természettudományi kiállításának ad helyet. 

Zöld, zöld, zöld...
Az Angol Kertnek köszönhetően a belváros közepén sétálva parkerdőkkel tarkított, ligetes tájban gyönyörködhetünk, amely a világ legnagyobb, városon belüli zöldterülete. A Nymphenburg-kastély romantikus parkjában főúri ösvényeken sétálhatunk. Varázslatos a királyi palota parkja is az Odeonsplatzon, napfényben úszó árkádjaival. 

Kattintson a képre egy virtuális városnézéshez!
©
Étel és ital
A régi müncheni vendéglőskultúrában a főzés, az életmód és a hagyomány szorosan egymásba fonódik. A legkedveltebb ételek közé tartozik a szaftos sertéssült zsemlegombóccal, a Leberkäs’ (sült húspástétom) és a frissen főzött Weißwurst (fehér borjúkolbász, amelyet édes mustárral és lúgos pereccel fogyasztanak). A kulináris élvezeteket a kellemes zamatú sör teszi teljessé. München a konyhaművészet fellegvára is: 2008-ban hét étteremnek ítéltek egy vagy két Michelin-csillagot.

Vásárlás
A Maximilianstraße a csillogás és a világmárkák utcája. A vásárlási lázban égők olyan passzázsokat találnak, mint a Fünf Höfe, amely a tervezői divat és a kozmetika mellett papírbolttal és exkluzív háztartási cikkekkel csalogatja a bámészkodó turistát. Az aktuális divat követői rendszerint a népszerű Gärtnerplatzviertelbe vagy a Schwabingba indulnak vadászatra. A hobbi- és sztárszakácsok pedig a piacon vagy a Dallmayr és Käfer delikátesz áruházban szerzik be a hozzávalókat.

Kedvező ár. Nagyszerű minőség. Németország, az úticél.

Németország gazdag élményekben és mégis nagyszerű minőséget kínál kedvező áron! Használja ki a kiváló infrastruktúránkat, hogy összekösse egymással az izgalmas városlátogató utazásokat, a bevásárlóutakat, a pihentető wellness létesítményeket, a sportos kirándulásokat és a gasztronómiai élményeket. Németország = feledhetetlen pihenés - kedvező áron!


Válasszon a németországi szolgáltatók ajánlatai közül német és angol nyelven a http://www.nemetorszag.travel/specialoffers oldalon vagy keresse fel utazási irodáját; meglátja, nagyszerű minőségű, érdekes, pihentető vagy izgalmas, kalandos és legfőképpen kedvező árú ajánlatok várják a sokszínű Németországban! A nyaralások alatti átlagkiadásokat tekintve Németország kedvezőbb,mint Svájc, Ausztria, Görögország, Spanyolország, Olaszország és Nagy-Britannia.


Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
1200 forintnál is magasabb a fizikai dolgozók átlagos órabére

1200 forintnál is magasabb a fizikai dolgozók átlagos órabére

Gigantikus összeget bukott a Boeing a 737 MAX-ok miatt

Gigantikus összeget bukott a Boeing a 737 MAX-ok miatt

Az egekbe szökött a Kobe Bryanthez köthető sportcipők ára

Az egekbe szökött a Kobe Bryanthez köthető sportcipők ára

Lakhatás: a kormány rásózta a problémát az önkormányzatokra, majd beszólt

Lakhatás: a kormány rásózta a problémát az önkormányzatokra, majd beszólt

Visszahívja a Jobbik a Duna-parti cipőkbe beleköpő politikusát

Visszahívja a Jobbik a Duna-parti cipőkbe beleköpő politikusát

Sejtelmes videóval hangolódik rá februári telefonbemutatójára a Samsung

Sejtelmes videóval hangolódik rá februári telefonbemutatójára a Samsung