szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A Skyline a Messeturm épületével és a nagy bankok felhőkarcolóival, amelyeknek...

A Skyline a Messeturm épületével és a nagy bankok felhőkarcolóival, amelyeknek Frankfurt a „Mainhattan” nevet is köszönheti, a Majna-parti metropolis jelképévé vált. A több mint 1200 éves múltra visszatekintő kereskedő- és vásárváros Európa egyik legfontosabb pénzügyi központja és vásárhelyszíne.


Meglepően alacsony árak, nagyszerű minőség mellett

A németországi városokba rendkívül kedvező áron, gyorsan és biztonságosan el lehet jutni. A Lufthansa Frankfurtba, Münchenbe, Düsseldorfba alacsony áron kínál repülőjegyeket Budapestről, melyek a
http://lufthansa.com oldalon is megvásárolhatók. 

Franfurtba hétköznapokon napi 4-5 közvetlen járat  közlekedik modern és biztonságos repülőgépekkel. Alacsony árak mellett sem kell lemondanunk a kényelemről, pontosságról, és magas színvonalú, ingyenes fedélzeti szolgáltatásokról. A müncheni retúr repülőjegyek már 25 900 forint áron elérhetőek illetékekkel és adóval együtt. 

A http://lufthansa.com
honlapon megtalálható Lufthansa Route Map segítségével az utasok könnyen megtervezhetik utazásaikat vagy on-line lefoglalhatják ülőhelyeiket, kinyomtathatják a beszállólkártyát. Az interaktív térképen egyszerűen és gyorsan áttekinthető, hogy mely város érhető el közvetlen járattal, illetve melyik csak csatlakozással. 

2008. decemberétől Budapestről is elérhető a Lufthansa legújabb fejlesztése, a Mobil Beszállókártya: Már 23 órával a tervezett indulás előtt bejelentkezhet Internetképes mobiltelefonján, kiválaszthatja ülőhelyét, és e-mailen vagy SMS-linken keresztül a beszállókártyáját is megkapja telefonjára. 
Ezzel már közvetlenül a beszálló kapuhoz mehet, nincs szükség külön papír alapú beszállókártyára.

Frankfurtban mégsem minden csupán a pénz körül forog. Az „almabor fővárosa” jó adag nyugalmat őrzött meg, leginkább Sachsenhausen barátságos vendéglőiben. Az ellentétek városaként pedig újra és újra bizonyságot tesz arról, hogy itt a művészetet és a kultúrát is nagy becsben tartják. Frankfurt írásos okmányokkal bizonyított történelme egészen a VIII. századig nyúlik vissza. A város neve első ízben egy zsinat alkalmából 794-ben Nagy Károly által kiadott oklevélben szerepelt. A város jelképe, a Römers hármas oromzatú homlokzata. A patríciusház már 1405-ben városházává alakult. Nem messze a Römerstől található a Szent Pál-katedrális, ahol 1848-ban először ült összea német  nemzetgyűlés. A templomot azóta is a német demokrácia bölcsőjeként tartják számon. Frankfurt leghíresebb szülöttje Johann Wolfgang von Goethe, aki 1749-ben a Majna-parti városban látta meg a napvilágot. Szülőháza és a szomszédos Goethe Múzeum ma Frankfurt leglátogatottabb nevezetességei közé tartozik. A városra páratlan kilátás nyílik a Maintowerből. A nyilvánosság előtt is nyitva álló toronyház kétszáz méter magasságban kialakított kilátóhellyel várja látogatóit, ahonnan a város és környéke „a madarak szemszögéből” is szemügyre vehető.

Frankfurt számtalan múzeumának köszönhetően a művészetek városa is. A több mint hatvan múzeum és kiállítóhely, valamint a megközelítőleg negyven színház gazdag és változatos kulturális miliőt teremt. A frankfurti Museumsufer azonban még a német kulturális intézmények között is egyedülálló: ahogyan a gyöngyök a nyakéken, úgy sorakoznak a múzeumok a Majna partján. A frankfurti állatkert, valamint a frankfurti növénykert pedig azokat a látogatókat várja, akik – az ellentétek városának közepén – inkább a zöldbe vágynak!

Városnézés

Tekintse meg galériánkat, kattintson a képre!
©

Fedezze fel Frankfurtot gyalogosan vagy busszal! A városnéző körutak toronyházak és favázas szerkezetű, ódon épületek között vezetnek.  Ismerjen meg izgalmas történeteket Johann Wolfgang von Goethéről, vagy tartson velünk az „állati Frankfurtba”! Ezekről a programokról, és még számos ajánlatról ezen az oldalon találhat részletes információt.
 
Esetleg egészen rugalmasan szereti? Május 8. óta a jól ismert hop-on hop-off emeletes városnéző buszok járják Frankfurt utcáit, ezeket is érdemes egyszer kipróbálni.

Frankfurt megéri az árát
A frankfurti szállodák a legjobbak közé tartoznak Németországban. Ennek ellenére – mint az egész országban – itt is érvényes a mondás: Frankfurt megéri az árát! A szállodai szobaárakat tekintve Németország és Frankfurt messze elmarad az európai átlagtól – gyakran jobb minőség mellett. A Tourismus + Congress GmbH hétvégi ajánlataként már fejenként 49 euróért is megszállhatunk kétágyas szállodai szobában Frankfurt Carddal és Frankfurt Infocsomaggal. Aki igazán kedvező áron akarja tölteni az estét, kóstolgassa a frankfurtiak nemzeti italát, az almabort. Mivel a városban alacsonyabb az almabor adókulcsa, többnyire ez a legolcsóbb ital az étlapon. Frankfurt Card: A Frankfurt-kártya ingyenes utazást biztosít a tömegközlekedési eszközökön, kedvezményeket nyújt múzeumokban, nevezetességek, színházi vagy operaelőadások megtekintésénél, városnézéseken vagy hajókázásokon, továbbá ingyen italra, kedvezményre vagy ajándékra jogosít vendéglátóhelyeken és a kiskereskedelemben. Egy vagy két napra érvényes, egyéni vagy csoportos változatban kapható.

Museumsuferfest (2009. 08. 28–30.)
A fesztivál alkalmából Frankfurt három napon keresztül ünnepli múzeumait és a folyót. A rendezvénysorozat számos színpaddal a Majnán, hajóutakkal, sárkányhajóversennyel, különleges nemzetközi ételeket vagy kézi készítésű ékszereket kínáló standokkal és természetesen a múzeumok kiállításaival, a kultúra és a szórakozás egyedülálló kombinációjával várja a látogatót.

Kedvező ár. Nagyszerű minőség. Németország, az úticél.

Németország gazdag élményekben és mégis nagyszerű minőséget kínál kedvező áron! Használja ki a kiváló infrastruktúránkat, hogy összekösse egymással az izgalmas városlátogató utazásokat, a bevásárlóutakat, a pihentető wellness létesítményeket, a sportos kirándulásokat és a gasztronómiai élményeket. Németország = feledhetetlen pihenés - kedvező áron!


Válasszon a németországi szolgáltatók ajánlatai közül német és angol nyelven a http://www.nemetorszag.travel/specialoffers oldalon vagy keresse fel utazási irodáját; meglátja, nagyszerű minőségű, érdekes, pihentető vagy izgalmas, kalandos és legfőképpen kedvező árú ajánlatok várják a sokszínű Németországban! A nyaralások alatti átlagkiadásokat tekintve Németország kedvezőbb,mint Svájc, Ausztria, Görögország, Spanyolország, Olaszország és Nagy-Britannia.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiemelt beruházás lett a debreceni oltóanyaggyár

Kiemelt beruházás lett a debreceni oltóanyaggyár

4K-s felbontást kapott, már így is megnézhető az internet legnagyobb trollkodása

4K-s felbontást kapott, már így is megnézhető az internet legnagyobb trollkodása

Beütött a hackertámadás, még a VPN-hez se férnek hozzá a Cyberpunk 2077 fejlesztői

Beütött a hackertámadás, még a VPN-hez se férnek hozzá a Cyberpunk 2077 fejlesztői