szerző:
travelline.hu

A Skyline a Messeturm épületével és a nagy bankok felhőkarcolóival, amelyeknek...

A Skyline a Messeturm épületével és a nagy bankok felhőkarcolóival, amelyeknek Frankfurt a „Mainhattan” nevet is köszönheti, a Majna-parti metropolis jelképévé vált. A több mint 1200 éves múltra visszatekintő kereskedő- és vásárváros Európa egyik legfontosabb pénzügyi központja és vásárhelyszíne.


Meglepően alacsony árak, nagyszerű minőség mellett

A németországi városokba rendkívül kedvező áron, gyorsan és biztonságosan el lehet jutni. A Lufthansa Frankfurtba, Münchenbe, Düsseldorfba alacsony áron kínál repülőjegyeket Budapestről, melyek a
http://lufthansa.com oldalon is megvásárolhatók. 

Franfurtba hétköznapokon napi 4-5 közvetlen járat  közlekedik modern és biztonságos repülőgépekkel. Alacsony árak mellett sem kell lemondanunk a kényelemről, pontosságról, és magas színvonalú, ingyenes fedélzeti szolgáltatásokról. A müncheni retúr repülőjegyek már 25 900 forint áron elérhetőek illetékekkel és adóval együtt. 

A http://lufthansa.com
honlapon megtalálható Lufthansa Route Map segítségével az utasok könnyen megtervezhetik utazásaikat vagy on-line lefoglalhatják ülőhelyeiket, kinyomtathatják a beszállólkártyát. Az interaktív térképen egyszerűen és gyorsan áttekinthető, hogy mely város érhető el közvetlen járattal, illetve melyik csak csatlakozással. 

2008. decemberétől Budapestről is elérhető a Lufthansa legújabb fejlesztése, a Mobil Beszállókártya: Már 23 órával a tervezett indulás előtt bejelentkezhet Internetképes mobiltelefonján, kiválaszthatja ülőhelyét, és e-mailen vagy SMS-linken keresztül a beszállókártyáját is megkapja telefonjára. 
Ezzel már közvetlenül a beszálló kapuhoz mehet, nincs szükség külön papír alapú beszállókártyára.

Frankfurtban mégsem minden csupán a pénz körül forog. Az „almabor fővárosa” jó adag nyugalmat őrzött meg, leginkább Sachsenhausen barátságos vendéglőiben. Az ellentétek városaként pedig újra és újra bizonyságot tesz arról, hogy itt a művészetet és a kultúrát is nagy becsben tartják. Frankfurt írásos okmányokkal bizonyított történelme egészen a VIII. századig nyúlik vissza. A város neve első ízben egy zsinat alkalmából 794-ben Nagy Károly által kiadott oklevélben szerepelt. A város jelképe, a Römers hármas oromzatú homlokzata. A patríciusház már 1405-ben városházává alakult. Nem messze a Römerstől található a Szent Pál-katedrális, ahol 1848-ban először ült összea német  nemzetgyűlés. A templomot azóta is a német demokrácia bölcsőjeként tartják számon. Frankfurt leghíresebb szülöttje Johann Wolfgang von Goethe, aki 1749-ben a Majna-parti városban látta meg a napvilágot. Szülőháza és a szomszédos Goethe Múzeum ma Frankfurt leglátogatottabb nevezetességei közé tartozik. A városra páratlan kilátás nyílik a Maintowerből. A nyilvánosság előtt is nyitva álló toronyház kétszáz méter magasságban kialakított kilátóhellyel várja látogatóit, ahonnan a város és környéke „a madarak szemszögéből” is szemügyre vehető.

Frankfurt számtalan múzeumának köszönhetően a művészetek városa is. A több mint hatvan múzeum és kiállítóhely, valamint a megközelítőleg negyven színház gazdag és változatos kulturális miliőt teremt. A frankfurti Museumsufer azonban még a német kulturális intézmények között is egyedülálló: ahogyan a gyöngyök a nyakéken, úgy sorakoznak a múzeumok a Majna partján. A frankfurti állatkert, valamint a frankfurti növénykert pedig azokat a látogatókat várja, akik – az ellentétek városának közepén – inkább a zöldbe vágynak!

Városnézés

Tekintse meg galériánkat, kattintson a képre!
©

Fedezze fel Frankfurtot gyalogosan vagy busszal! A városnéző körutak toronyházak és favázas szerkezetű, ódon épületek között vezetnek.  Ismerjen meg izgalmas történeteket Johann Wolfgang von Goethéről, vagy tartson velünk az „állati Frankfurtba”! Ezekről a programokról, és még számos ajánlatról ezen az oldalon találhat részletes információt.
 
Esetleg egészen rugalmasan szereti? Május 8. óta a jól ismert hop-on hop-off emeletes városnéző buszok járják Frankfurt utcáit, ezeket is érdemes egyszer kipróbálni.

Frankfurt megéri az árát
A frankfurti szállodák a legjobbak közé tartoznak Németországban. Ennek ellenére – mint az egész országban – itt is érvényes a mondás: Frankfurt megéri az árát! A szállodai szobaárakat tekintve Németország és Frankfurt messze elmarad az európai átlagtól – gyakran jobb minőség mellett. A Tourismus + Congress GmbH hétvégi ajánlataként már fejenként 49 euróért is megszállhatunk kétágyas szállodai szobában Frankfurt Carddal és Frankfurt Infocsomaggal. Aki igazán kedvező áron akarja tölteni az estét, kóstolgassa a frankfurtiak nemzeti italát, az almabort. Mivel a városban alacsonyabb az almabor adókulcsa, többnyire ez a legolcsóbb ital az étlapon. Frankfurt Card: A Frankfurt-kártya ingyenes utazást biztosít a tömegközlekedési eszközökön, kedvezményeket nyújt múzeumokban, nevezetességek, színházi vagy operaelőadások megtekintésénél, városnézéseken vagy hajókázásokon, továbbá ingyen italra, kedvezményre vagy ajándékra jogosít vendéglátóhelyeken és a kiskereskedelemben. Egy vagy két napra érvényes, egyéni vagy csoportos változatban kapható.

Museumsuferfest (2009. 08. 28–30.)
A fesztivál alkalmából Frankfurt három napon keresztül ünnepli múzeumait és a folyót. A rendezvénysorozat számos színpaddal a Majnán, hajóutakkal, sárkányhajóversennyel, különleges nemzetközi ételeket vagy kézi készítésű ékszereket kínáló standokkal és természetesen a múzeumok kiállításaival, a kultúra és a szórakozás egyedülálló kombinációjával várja a látogatót.

Kedvező ár. Nagyszerű minőség. Németország, az úticél.

Németország gazdag élményekben és mégis nagyszerű minőséget kínál kedvező áron! Használja ki a kiváló infrastruktúránkat, hogy összekösse egymással az izgalmas városlátogató utazásokat, a bevásárlóutakat, a pihentető wellness létesítményeket, a sportos kirándulásokat és a gasztronómiai élményeket. Németország = feledhetetlen pihenés - kedvező áron!


Válasszon a németországi szolgáltatók ajánlatai közül német és angol nyelven a http://www.nemetorszag.travel/specialoffers oldalon vagy keresse fel utazási irodáját; meglátja, nagyszerű minőségű, érdekes, pihentető vagy izgalmas, kalandos és legfőképpen kedvező árú ajánlatok várják a sokszínű Németországban! A nyaralások alatti átlagkiadásokat tekintve Németország kedvezőbb,mint Svájc, Ausztria, Görögország, Spanyolország, Olaszország és Nagy-Britannia.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Bezárnak a Mekik és a Starbucksok Kínában az új vírus miatt

Bezárnak a Mekik és a Starbucksok Kínában az új vírus miatt

Kilencen haltak meg a helikopteren, amelyen Kobe Bryant utazott

Kilencen haltak meg a helikopteren, amelyen Kobe Bryant utazott

Másfél éve nem mért ilyen alacsony fogyasztói bizalmat a GKI

Másfél éve nem mért ilyen alacsony fogyasztói bizalmat a GKI

Vörös Virágé a magyar női síugrás első világkupapontja

Vörös Virágé a magyar női síugrás első világkupapontja

Szívszorító produkcióval emlékezett Kobe Bryantre Alicia Keys

Szívszorító produkcióval emlékezett Kobe Bryantre Alicia Keys

A kínai csodatoronytól a porszívós biciklikig: mi működik és mi nem a szmog ellen?

A kínai csodatoronytól a porszívós biciklikig: mi működik és mi nem a szmog ellen?