szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A miniszter a turizmus gazdaságélénkítő hatásáról beszélt, és hozzátette, a válság ellenére, az ágazatban rejlő...

 

©

A miniszter a turizmus gazdaságélénkítő hatásáról beszélt, és hozzátette, a válság ellenére, az ágazatban rejlő adottságok kihasználásához további fejlesztésekre van szükség. Az Expo Congress Hotel nyitása is ezt a célt szolgáltja, és kiválóan mutatja, hogy Magyarország a külföldi befektetők számára továbbra is jó piac.

Zaid Naffa tb. konzul a jordán–magyar diplomáciai kapcsolatokat méltatta. Az Expo területén elhelyezkedő jordán befektetésű szálloda is bizonyítja, hogy egyre nagyobb intenzitással keresik a lehetőségeket jordán beruházók a magyar piacon. Kovács Miklós turisztikai szakállamtitkár elégedettségét fejezte ki, hogy az Expo Congress Hotel a mai kor üzleti utazók igényeinek megfelelő  szolgáltatásokkal rendelkezik, és ezzel fontos szerepet tölthet be a hazai konferenciaturizmus terén. 

Verbai Lajos 10. kerületi polgármester jól eső érzéssel jegyezte meg, hogy egyre jellemzőbb az eddig inkább iparáról ismert kerületben a szolgáltató szektor fejlődése. A Mellow Mood Group befektetése egyben Kőbánya fejlődését is jelenti. Sokan azt vallják, hogy Kőbánya Budapest egyik legjobban fejlődő területe lehet az elkövetkezendő évtizedben. Ennek egyik eleme a most felújított Expo Congress Hotel.     
Erdei János, a Magyar Szállodaszövetség leendő elnöke, a hotel eredményeit emelte ki beszédében: kevés olyan szálloda mondhatja el magáról azt, hogy már a nyitás időpontjától fogva jelentős érdeklődés mutatkozik kínálatai iránt. Ennek egyik magyarázata a kiváló helyszínválasztás, mivel a közvetlen szomszédságban lévő Hungexpo Vásárközpont fontos színhelye lehet a nemzetközi konferenciák és rendezvények számára. Ezt Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója is alátámasztotta, és kiegészítette azzal, hogy a négycsillagos szállodával stratégia partnerségre törekszenek, hiszen céljuk ugyanaz, létrehozni egy színvonalas vásárközpontot, hozzáillő szálláskapacitással. 

Sameer Hamdan és Zuhair Awad az MMG ügyvezető igazgatói kijelentették, hogy ezzel a beruházással nem állt meg a cégcsoport befektetési lendülete. Jövő évi terveikben legelsőként a márciusban nyíló négycsillagos Alta Moda, majd szeptemberben az ugyancsak négycsillagos La Prima Fashion Hotel szerepelnek. Két további különlegességgel is elbüszkélkedtek: a cégcsoport jövő ősszel az első ötcsillagos házával, a Buddha Bar Hotel Klotild Palace-al bővíti palettáját, majd év végén első külföldi tagjával, a bécsi Cosmo Fashion Hotel Vienna-val lép piacra. A saját fejlesztések és üzemeltetések mellett vállalják a cégcsoporton kívüli szállodák fejlesztési tanácsadását és teljes körű üzemeltetését.

A cég  ügyvezetői a beszédek végén külön köszönetet mondtak a cégcsoport valamennyi tagjának az eddigi munkájukért, és az Expo Congress Hotel idáig elért sikereiért. Az ünnepségen több mint 250 fő vett részt. A meghívottak listáján a magyar politikai élet jeles képviselői, nagykövetek és misszióvezetők, szakmai szervezetek vezetői, a szálloda számára jelentős céges és utazási irodai partnerek, valamint a turisztikai szakma és a sajtó küldöttjei szerepeltek. 

Az ünnepélyes szalagátvágást követően játékos háznézéssel, büfévacsorával, élőzenével, koktélbárral, majd tombolával szórakoztatták késő estig a vendégeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nemzetbiztonsági kockázattá vált Biden szobabiciklije

Nemzetbiztonsági kockázattá vált Biden szobabiciklije

Kijelzőt tenne a billentyűzet helyére az Apple a MacBookokban

Kijelzőt tenne a billentyűzet helyére az Apple a MacBookokban

A lengyeleknél már a 14. havi nyugdíjról szavaznak

A lengyeleknél már a 14. havi nyugdíjról szavaznak