Megnyílt az Expo Congress Hotel

Megnyílt az Expo Congress Hotel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A miniszter a turizmus gazdaságélénkítő hatásáról beszélt, és hozzátette, a válság ellenére, az ágazatban rejlő...

 

©

A miniszter a turizmus gazdaságélénkítő hatásáról beszélt, és hozzátette, a válság ellenére, az ágazatban rejlő adottságok kihasználásához további fejlesztésekre van szükség. Az Expo Congress Hotel nyitása is ezt a célt szolgáltja, és kiválóan mutatja, hogy Magyarország a külföldi befektetők számára továbbra is jó piac.

Zaid Naffa tb. konzul a jordán–magyar diplomáciai kapcsolatokat méltatta. Az Expo területén elhelyezkedő jordán befektetésű szálloda is bizonyítja, hogy egyre nagyobb intenzitással keresik a lehetőségeket jordán beruházók a magyar piacon. Kovács Miklós turisztikai szakállamtitkár elégedettségét fejezte ki, hogy az Expo Congress Hotel a mai kor üzleti utazók igényeinek megfelelő  szolgáltatásokkal rendelkezik, és ezzel fontos szerepet tölthet be a hazai konferenciaturizmus terén. 

Verbai Lajos 10. kerületi polgármester jól eső érzéssel jegyezte meg, hogy egyre jellemzőbb az eddig inkább iparáról ismert kerületben a szolgáltató szektor fejlődése. A Mellow Mood Group befektetése egyben Kőbánya fejlődését is jelenti. Sokan azt vallják, hogy Kőbánya Budapest egyik legjobban fejlődő területe lehet az elkövetkezendő évtizedben. Ennek egyik eleme a most felújított Expo Congress Hotel.     
Erdei János, a Magyar Szállodaszövetség leendő elnöke, a hotel eredményeit emelte ki beszédében: kevés olyan szálloda mondhatja el magáról azt, hogy már a nyitás időpontjától fogva jelentős érdeklődés mutatkozik kínálatai iránt. Ennek egyik magyarázata a kiváló helyszínválasztás, mivel a közvetlen szomszédságban lévő Hungexpo Vásárközpont fontos színhelye lehet a nemzetközi konferenciák és rendezvények számára. Ezt Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója is alátámasztotta, és kiegészítette azzal, hogy a négycsillagos szállodával stratégia partnerségre törekszenek, hiszen céljuk ugyanaz, létrehozni egy színvonalas vásárközpontot, hozzáillő szálláskapacitással. 

Sameer Hamdan és Zuhair Awad az MMG ügyvezető igazgatói kijelentették, hogy ezzel a beruházással nem állt meg a cégcsoport befektetési lendülete. Jövő évi terveikben legelsőként a márciusban nyíló négycsillagos Alta Moda, majd szeptemberben az ugyancsak négycsillagos La Prima Fashion Hotel szerepelnek. Két további különlegességgel is elbüszkélkedtek: a cégcsoport jövő ősszel az első ötcsillagos házával, a Buddha Bar Hotel Klotild Palace-al bővíti palettáját, majd év végén első külföldi tagjával, a bécsi Cosmo Fashion Hotel Vienna-val lép piacra. A saját fejlesztések és üzemeltetések mellett vállalják a cégcsoporton kívüli szállodák fejlesztési tanácsadását és teljes körű üzemeltetését.

A cég  ügyvezetői a beszédek végén külön köszönetet mondtak a cégcsoport valamennyi tagjának az eddigi munkájukért, és az Expo Congress Hotel idáig elért sikereiért. Az ünnepségen több mint 250 fő vett részt. A meghívottak listáján a magyar politikai élet jeles képviselői, nagykövetek és misszióvezetők, szakmai szervezetek vezetői, a szálloda számára jelentős céges és utazási irodai partnerek, valamint a turisztikai szakma és a sajtó küldöttjei szerepeltek. 

Az ünnepélyes szalagátvágást követően játékos háznézéssel, büfévacsorával, élőzenével, koktélbárral, majd tombolával szórakoztatták késő estig a vendégeket.