szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mi most pár véletlenszerű ajándékot gyűjtöttünk össze, amelyek nem sorolhatóak a filléres kategóriába, de mindenképpen...

Mi most pár véletlenszerű ajándékot gyűjtöttünk össze, amelyek nem sorolhatóak a filléres kategóriába, de mindenképpen ötletes és hasznos kütyük, sőt, még egy ingyenes kiegészítővel is kedveskedünk minden kedves olvasónknak. Lássuk tehát, hogy 2009-ben mik a legjobb karácsonyi ajándékok modern utazóknak:

Sokkal több, mint visszapillantó
A Cheetah GPSMirror nevet viselő visszapillantó tükör rettenetesen hasznos találmány, kár, hogy nem minden országban legális a használata, pedig semmi törvénysértőnek nevezhető tulajdonsága nincs. Gyakorlatilag egy olyan tükörről van szó, amely egy beépített GPS-chip segítségével figyeli a vezetésünket, kedves női hangon figyelmeztet a szabálysértésekre (mint pl. gyorshajtás), illetve  lokalizálja a körülöttünk lévő lehetséges veszélyeket (GPS, radar és lézeres sebességmérés, balesetek, útlezárások). A tükör szoftvere internetről frissíthető, így mindig a legújabb információk birtokában duruzsolhat a fülünkbe. Használata tehát rendkívül hasznos lehet nagyobb utazások esetében, de tájékozódjunk előre a gyártótól, hogy mely országokban büntet meg a rendőr (már ha egyáltalán eszébe jutna ellenőrizni a visszapillantót) egy közúti ellenőrzés során.

Sídzseki GPS-el
Már a 2008-as CeBIT-en bemutatták az O’Neill nevével fémjelzett koncepciót, de idén már bárki számára elérhető ez a rendkívül hasznos ruhadarab - igaz elég borsos áron. A NavJacket néven futó sí dzseki lényege egy beépített GPS-vevő, amelyet egy környezeti hatásoknak tökéletesen ellenálló bevarrt kijelző segítségével hasznosíthat az egyszeri felhasználó. A beharangozó szerint több mint 600 európai illetve amerikai síparadicsom teljes térképe megtalálható a kabát rendszerében, ráadásul ha eltévedünk, minket is könnyebben megtalálhatnak a havas hegycsúcsok között. A vízálló, hóálló, szélálló, lélegző kabát természetesen tökéletesen véd, de most már az utat is mutatja. A síszezon elején lehetne ennél tökéletesebb ajándékot elképzelni?

Szoktassuk rá a gyereket a fényképezésre
Minden igazi utazó szeret fényképezni és fényképezkedni különböző helyszíneken, de a fiatalabb korosztályt sokkal nehezebb megfogni ezzel a jelenséggel. Pont nekik való a U TURN Kids Digital Camera nevű fényképezőgép, amely nem tudásával, sokkal inkább őrült külsőségeivel hívja fel magára a figyelmet. 640x480-as felbontású VGA képeivel inkább egy mobiltelefon képességeivel bír, viszont forgatható a kamerája, számtalan digitális effekt rakható már a gépen a képekre - tipikusan kamaszoknak való buli-fényképezőgép, amely 2.4 colos TFT LCD kijelzővel van felszerelve, és amely jó eséllyel megszeretteti a fényképezést a fiatalabb korosztállyal is.

Ingyen ajándék: londoni túra Sherlock Holmes szemével
Az új Sherlock Holmes mozi bemutatója kapcsán máris óriási kampány indult meg az interneten, ám ennek köszönhetően mi is érdekes újdonságokkal gazdagodtunk. Például egy teljes londoni útikalauzt tölthetünk le MP3 formátumban erre a linkre kattintva, amely - sajnos csak angol nyelven, de sokaknak ez már nem jelent akadályt - Sherlock Holmes kalandjait követve mutatja be nekünk a várost. Így London utcáin csatangolva csupán egy MP3-lejátszóra van szükségünk, és máris a híres nyomozó segíti majd utunkat a Westminster Bridge-től indulva. Érdekes ötlet, remek ajándék utazás előtt.

-NB-

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lecsupaszították a Blaha Lujza tér felújítását, de így is csúszhat a megvalósítás

Lecsupaszították a Blaha Lujza tér felújítását, de így is csúszhat a megvalósítás

A szlovákok is nyitnak hétfőtől, de csak negatív antigénteszttel lehet munkába járni

A szlovákok is nyitnak hétfőtől, de csak negatív antigénteszttel lehet munkába járni

Magyarországot is elérte a globális bringahiány

Magyarországot is elérte a globális bringahiány