szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Senki nem szereti egy erdei túrára, evezős kirándulásra, vagy nomád...

Senki nem szereti egy erdei túrára, evezős kirándulásra, vagy nomád kempingezésre magával vinni drága kütyüit, mostani összeállításunk nem is a legmodernebb laptopok, MP3-lejátszók vagy okostelefonok piaca lett, inkább olyan praktikus, ötletes találmányokat gyűjtöttünk össze, amelyek valóban hasznosak lehetnek kirándulás vagy sátorozás során. Ráadásul a most következő három szerkezet nem túl drága, nem is túl érzékeny, és funkciójában mindegyik tökéletesen teljesít. Lássuk tehát milyen új ötletek tehetik a természet lágy ölén való kalandozást sokkal kényelmesebbé, elviselhetőbbé napjaink emberének.

©

Amikor viszket és vörös
A szúnyogok és más rovarok csípése nagyon meg tudja nehezíteni a nyaralást vagy kirándulást, főleg a gyereket tűrik nehezen az ilyen megpróbáltatásokat a szabadban. Számtalan krém, zselé, fújható ellenszer és riasztó létezik, de ezekre gyakran az emberek is érzékenyek, és allergiás tüneteket válthatnak ki. A Heated Itch Relief nevű szerkezet egy kis elektromos kütyü, amelyet a friss csípés közepére kell helyezni, és egy-két percig ott tartani. 

Az elemmel működő gép felmelegszik, és segít semlegesíteni a rovarok által befecskendezett fehérjéket, amik a viszketést és a duzzadást okozzák. Nem használ semmilyen vegyi anyagot, ezért érzékeny bőrre, vagy kisgyermek esetében is bátran alkalmazható. A gyártó ígérete szerint egy perces kezeléssel megszűnteti a viszkető, égő fájdalmat, így sokkal nyugodtabb és kényelmesebb lesz a kirándulás.

©

Amikor nem segít a turistajelzés
A legtöbb ismert GPS-rendszer az autósokat segíti, de a BACKTRACK GPS Navigation System egy egyszerű és könnyen kezelhető szerkezetként inkább a kirándulókat, vagy a könnyen eltévedő gyalogosokat igyekszik megtámogatni. Egy rendkívül egyszerű, nem túl látványos gépről van szó, amely gombnyomásra megjegyzi pontos földrajzi helyzetünket, majd a következő gombnyomásra bárhonnan képes légvonalban visszavezetni minket a kiindulási ponthoz.

A beépített SiRF Star III GPS-vevő az időjárási körülményektől függetlenül képes irányba állítani minket, egy apró nyíl mutatja, hogy merre kell tartanunk, ha vissza akarunk találni a korábban megjelölt területre, és persze a távolságot iskiírja a szerkezet. Ez nem csak kirándulás közben lehet rendkívül hasznos segítség (például megjelölni egy nyilvános helyet, ahová bárki visszatalálhat saját GPS-ével, ha leszakadna a csoporttól), hanem egy gigantikus bevásárlóközpont parkolójában is jól jöhet, ha éppen nem akarjuk megjegyezni, melyik sorban is parkoltuk le autónkat. 

©

Amikor szükségünk van zenére
Ha nem bírunk zene, vagy hírek nélkül létezni, de nem akarunk MP3-lejátszóval bajlódni, vagy elemeket cserélgetni a táskarádióban, akkor igazán környezetbarát és praktikus megoldás lehet a Kikkerland nevű rádió, amely egy FM/AM vevővel felszerelt, könnyű és nagyon kicsi szerkezet, napelemmel és kézi tekerővel működtetve. Sem áram, sem elem nem kell tehát működtetéséhez, napos időben saját napelemével képes egész nap működni, felhősebb napok, vagy sötét éjszakák esetén mi magunk adhatunk neki egy kis energiát kézi tekeréssel.

Csupán egyetlen perc nem túl megerőltető tekeréssel több mint fél órát képes működni a rádió, így minden körülmények közt tökéletesen kiszolgálhatja igényeinket. Még a legnomádabb környezetben sem kell tehát lemondanunk a zenéről, a déli hírekről, vagy időjárásjelentésről, és külön öröm, hogy ezzel mi magunk adjuk a szükséges energiát, nem lesz több eldobott elem az erdőben, vagy a kempingek szemeteseiben. 

-NB-

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Se megállapodás, se elég vakcina: nem jutott előrébb az AstraZeneca és az Európai Bizottság

Se megállapodás, se elég vakcina: nem jutott előrébb az AstraZeneca és az Európai Bizottság

Különleges készletet dob piacra a Lego, videoklipet készíthetnek vele a gyerekek

Különleges készletet dob piacra a Lego, videoklipet készíthetnek vele a gyerekek

A rossz levegő visszafordíthatatlanul roncsolhatja a látást

A rossz levegő visszafordíthatatlanul roncsolhatja a látást