2009 legkülönösebb balesetei

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ismét véget ért egy év, és sajnos 2009-ben sem volt hiány szerencsétlenségekből. Összegyűjtöttük az elmúlt egy év legviccesebb és legfurcsább baleseteit.

Saját sofőrje ellen fordult az elszabadult busz

Saját sofőrjét ütötte el egy 139-es BKV-busz novemberben, amikor a Gazdagréti téri buszállomáson elszabadult „gazdájától”. Vezetője úgy próbálta megállítani, hogy eléugrott. A busz azonban nem állt meg és a szemközti füves területre gurult. A szerencsétlenül járt sofőrt a János kórházba szállították. 

Íme egy hasonló eset!

A sztriptíz sem veszélytelen

Éppen a melleit mutogatta az a 18 éves új-zélandi lány az autósoknak, akit az egyik sofőr véletlenül elgázolt, amikor a lány a négysávos út szélére akart kijutni. A nő szerencséjére megúszta könnyebb sérülésekkel a balesetet, a rendőrséggel azonban így is meggyűlt a baja: közszeméremsértés miatt eljárás indult ellene, végül 100 eurónyi bírságot fizetett.

Birka okozott balesetet, megbírságolt pásztor

Baleset történt az új, erdélyi autópályán, szinte rögtön az átadás után. A „bűnös” egy bárány volt, ami elszakadt a nyájától és az autópályára keveredett, ahol elütötte egy gépkocsi. A rendőrség megbírságolta a pásztort, mert nem ügyelt megfelelően nyájára.

Már a GPS-nek sem hihetünk

Navigálás. Nem mindig mond igazat
© Autómenedzser
Folyóba zuhant egy autó Németországba, mert vezetőjét megzavarta navigációs készüléke. A sofőr inkább hitt GPS-ének, mint saját szemének és a kompkikötőn át a vízbe vezette autóját. A kocsi utasai szerencsére még időben ki tudtak szabadulni a járműből, és biztonsággal elérték a folyópartot. A tűzoltók később felszínre hozták az autót.

Munkahelyi baleset ért egy betörőt

Vodkás üveggel verte fejbe egy 23 éves fiú azt a férfit, aki megpróbálta kirabolni lakását. A fiatalember éppen aludt, mikor hallotta, hogy valaki járkál a szobában. Megvárta a tolvajt, és megpróbálta visszavenni tőle táskáját. Az élelmes betörő „áldozata” biciklijével próbált elmenekülni, de akkor a fiú nagyot sózott egy vodkás üveggel a fejére. A munkahelyi baleset miatt veszélyességi pótlék jár a betörőnek: nem kell börtönbe vonulnia, míg fel nem épül, s az is meglehet, hogy a magántulajdonát és önmagát védő fiút is megbüntetik.

Állampolgári kötelességtudat

Szemtanúként vett részt egy kaposvári biciklisbalesetben az a férfi, akit szabálytalan parkolásért bűntettek meg. Állampolgári kötelességét teljesítvén a férfi visszatartotta az elkövetőt, mentőt hívott a sérülthöz, s értesítette a rendőrséget is. A rend őrei kiérkezésük után azonban megkérték, hogy álljon odébb autójával, ahol nem akadályozza a forgalmat. A hatósággal való együttműködés után azonban megkapta a „szeretetcsomagot”, miszerint tiltott helyen parkolt kihallgatása alatt.