szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A koncepció hamarosan a kormány elé kerül, írja a Népszabadság.

A koncepció hamarosan a kormány elé kerül, írja a Népszabadság. A tervek megvalósításához szükséges pénzügyi háttérről egyelőre keveset tudni. Nagyobb viharjelző rendszer, több korszerű mentőhajó és jól képzett strandi vízimentő, pontosabb meteorológiai előrejelzés, hatékonyabb prevenciós munka, összehangoltabb mentésirányítás. Egyebek mellett ezeket tűzte ki célul a Balaton Régió Közbiztonsági Tanácsadó Testülete a javaslatcsomagban.

Jamrik Péter, a testület elnöke a lapnak elmondta: ha a kormány támogatja - a Balaton Fejlesztési Tanács kezdeményezésére, az érintett szakmai szervezetek bevonásával - az elkészített javaslatcsomagot, akkor néhány év múlva Európa legbiztonságosabb tava lehet a Balaton. A tervek szerint első lépésként létrehoznák a Balatoni Vízbiztonsági Koordinációs Bizottságot. Ebben a testületben azok a szervezetek - például a meteorológiai szolgálat, a vízi rendőrség, a katasztrófavédelem és a civil mentők - kapnának helyet, amelyek fontos szerepet játsza nak a Balaton biztonságának alakításában. A szakmai „csúcsszervezetre” azért van szükség, mert a szervezetek között ma még sokszor nem megfelelő az együttműködés, korántsem ideális a rendelkezésre álló források elosztása, sokszor összehangolatlanok a fejlesztések. Jamrik Péter elmondta: egy hét múlva bemutatják a terveket a tóparti önkormányzatoknak, majd a kormány elé terjesztik a javaslatcsomagot.

(Forrás: Turizmus Online)
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elkezdték felújítani az utat, előkerült 400 sír

Elkezdték felújítani az utat, előkerült 400 sír

Biden hivatalosan is megnyerte az elnökválasztást Michiganben

Biden hivatalosan is megnyerte az elnökválasztást Michiganben

Winkler Róbert: A Totalcar pár évvel hamarabb indexesedett el, mint maga az Index

Winkler Róbert: A Totalcar pár évvel hamarabb indexesedett el, mint maga az Index