szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

1.    Minden utazásnak van rizikója.


1.    Minden utazásnak van rizikója. Sajnos előfordulhat, hogy el fog veszni a bőröndje, ezzel számolni kell az utazásra való felkészülés során és ha lehet, ne a legújabb, legdrágább ruhákat csomagolja a feladandó csomagba.

2.    A poggyászra érdemes névkártya-tartót tenni és felírni a nevét, címét, telefonszámát, így ha a check-in során a bőrönd fogójára ragasztott matrica elveszne, még mindig azonosítható a tulajdonos.


3.    A poggyászon belülre is érdemes azonosítót tenni, így ha eltűnik a matrica, letörik a névkártya tartó, még mindig könnyen megtalálják a csomag gazdáját.

4.    Nem szabad értékes tárgyakat bőröndben feladni. A csomagok nem csak elveszhetnek, de könnyen előfordulhat, hogy a rakodó személyzet kinyitja és kiveszi belőle az értékeket.


5.    Érdemes nagyjából megjegyezni, mit csomagoltunk a poggyászba, így ha nem volt benne azonosító, akkor is könnyen megtalálják a tartalma alapján.

6.    Ha a bőrönd átlagos méretű, színű, valamilyen ismertebb márkájú, amilyen könnyen lehet más utasnak is, érdemes valami matricát vagy egyéb jelzést rátenni, mert az is előfordulhat, hogy az érkezésnél egy utastárs fogja figyelmetlenségből leemelni a sajátja helyett a futószalagról.


7.    Ellenőrizze a matricán a célállomást! Könnyen elírhatja a check-ines a járat adatait és rossz helyre irányítja a csomagot. Miközben ráragasztja a matricát a bőröndre, könnyen ellenőrizhetők az adatok rajta.

8.    Kössön poggyászbiztosítást! Az utasbiztosítások nagyrészt tartalmazzák a poggyász elveszése esetére szóló kártérítést, de érdemes odafigyelni a biztosítás megkötésekor a részletekre.


9.    Nézze meg a cipzárakat, hiszen ki is szóródhat a bőrönd tartalma. A táska boltokban lehet kis lakatokat kapni, amiket az olyan táskákra könnyen fel lehet tenni, amelyeknek két oldalról behúzható a cipzárjuk.

10.    Fóliáztassa feladás előtt a reptéren poggyászát. A több rétegű fólia megvédi a bőröndöt egyrészt az ütésektől, másrészt attól, hogy „megdézsmálják”. A fóliázást a repülőtéren a check-in pultok mellett lehet kérni. Pénzbe kerül, de jó eséllyel kíméli meg az utazót a komolyabb kellemetlenségektől

Ha mégis elveszne a poggyásza, még mindig van remény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hiányos utastájékoztatásért, lejárt menetrendért, lekésett éjszakai csatlakozásért is fizethetett a MÁV

Hiányos utastájékoztatásért, lejárt menetrendért, lekésett éjszakai csatlakozásért is fizethetett a MÁV

Time: A járványban Amerika a korlátlan tehetetlenségek hazája

Time: A járványban Amerika a korlátlan tehetetlenségek hazája

A Real Madrid mellőzte, az Arsenal megszerezte a norvég „csodagyereket”

A Real Madrid mellőzte, az Arsenal megszerezte a norvég „csodagyereket”