Remek ötletnek tűnt, hogy Mikulás ajándékként megnyissák a legszebb fővárosi fürdőket éjszakára, de azt gondoltuk, alig lesznek páran, akik fantáziát látnak a lehetőségben a szemerkélő eső miatt. Nem is tévedhettünk volna nagyobbat.

Az éjszakai fürdőzésben mindig van valami titokzatos, valami izgalmas, különösen, ha szabadvízről van szó, de persze a sötétség még egy unalmas medencét is megszépíthet. Unalomról a történelmi magyar fürdők esetében még napvilágnál sem beszélhetünk, éjjel pedig egészen új arcát mutatja mindegyik, nem véletlen, hogy minden éjszakai fürdőzős rendezvény népszerű (ld. Cinetrip).

Gőzölgés. Tetőtől-talpig vízben
© Szekeres Fruzsina
A december 5-én először megrendezett Fürdők éjszakáján 3500 forintért három fürdőbe is ellátogathattunk, mi a Széchenyit választottuk, a Gellértet és a Rudast kihagytuk. A tízórás nyitás után félórával érkezve legnagyobb meglepetésünkre gigászi sorral szembesültünk a fürdő előcsarnokában, úgy tűnt, az egész nap szitáló eső senkit nem tartott vissza a bulitól, pedig péntek éjszakához képest egész kihaltnak tűnt a város.

A Széchenyi személyzetét is meglepte a heves érdeklődés, volt némi fennakadás, rohangálás, de aztán majdnem mindenkinek került szekrény vagy kabin. Mivel a külső medencéket már ismertük, a thermál rész felé vettük az irányt, különösen, mivel a féláron kínált masszázsok felkeltették az érdeklődésünket.

A Széchenyi szépségben ugyan nem vetekedhet a Gellérttel, viszont a vendéget kárpótolja a medencék sokasága, a rengeteg teremben könnyű elveszíteni a tájékozódási képességet, mi is egészen máshol bukkantunk ki, mint ahol bementünk, de a lényeg, hogy végül kijutottunk. A különböző hőfokú medencék mellett volt vízitorna, amit két helyes edzőlány vezényelt, áramoltatás, szauna és gőz, de persze számunkra az est fénypontja mindenképpen a félórás masszázs volt.

A rengeteg fürdőző között nem csak fiatalok voltak, láttunk gyerekeket, idősebbeket, olyan is akadt, aki egyedül jött. Akik a szokásos nyugalomra vágytak, azoknak csalódniuk kellett, mert értelemszerűen a sok bulira vágyó tizen- és huszonéves kitett magáért, néha csak úgy visszhangzottak a termek a visítástól. A külső medencék is tele voltak, végül is kit zavar az eső, ha amúgy nyakig forróvízben ülhet, és még némi alkohollal is segítheti a melegedést? A bátrabbak még a nyáron is hűvösnek számító úszómedencébe is bementek és heves mozgással próbálták vérkeringésüket ösztönözni, de azért inkább a nyugis ejtőzés volt jellemző. Mi nem sokkal éjfél után távoztunk, úgyhogy nem tudjuk, hová fajult a parti, de az biztos, hogy a fenntartó által Szentivánéjre tervezett következő időpontnál hamarabb is mennénk.

KM
MTI Világ

A legnagyobb ékszerrablás Franciaországban

Franciaország történetének legnagyobb értékű ékszerrablását követték el Párizs egyik legelegánsabb üzletében fegyveres rablók. A világhírű Harry Winston céget legalább 80 millió euróval károsították meg - közölték a francia hatóságok.

MTI Itthon

Mikor érdemes megvenni a fenyőfát?

Várhatóan a tavalyi árszinten marad a karácsonyfának való első osztályú fenyőfák métere: lucfenyőt 1000-2500 forintos, ezüstfenyőt 3000-4000 forintos, normann fenyőt pedig 5000-8000 forintos áron lehet megvásárolni a kereskedőktől.

Tarolt-e a Fidesz, bejut-e valamelyik kispárt? - magyar EP-eredmények percről percre

Tarolt-e a Fidesz, bejut-e valamelyik kispárt? - magyar EP-eredmények percről percre

Megszavazták az írek a válás feltételeinek eltörlését

Megszavazták az írek a válás feltételeinek eltörlését

Leglegleg: kipróbáltuk a BMW 306 lóerős új mini divatterepjáróját

Leglegleg: kipróbáltuk a BMW 306 lóerős új mini divatterepjáróját

Hétvégén is nyitva lesznek az okmányirodák

Hétvégén is nyitva lesznek az okmányirodák

Megfejthették a rejtélyt: egy 780 km átmérőjű bolygóval ütközhetett a Hold

Megfejthették a rejtélyt: egy 780 km átmérőjű bolygóval ütközhetett a Hold

Meghalt egy férfi Cannes-ban, mikor összeütközött két szuperjacht

Meghalt egy férfi Cannes-ban, mikor összeütközött két szuperjacht