szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Le Meridien luxus szálloda konyhafőnöke, Laurent Vandenameele nemzetiségét tekintve francia ugyan, de a nevéből...

A Le Meridien luxus szálloda konyhafőnöke, Laurent Vandenameele nemzetiségét tekintve francia ugyan, de a nevéből egyértelmű, hogy az ország északi részéről származik, ahol a flamand hatás igen erős. Nem csoda, hogy amikor spárga receptet kértünk tőle, egy tradicionális, Belgiumból származó étel leírását küldte el, amely a kicsit babrásabb, de jóval gyengédebb fehér spárgát dolgozza fel.

Spárga flamand módra 

Laurent Vandenameele

Hozzávalók négy személyre:

1,5 kg fehér spárga (nálunk csomóban árulják, kérjük meg a zöldségest, hogy mérje le.)
2 főtt tojás
150 gr vaj
1/2 csomó petrezselyem
1/2 citrom leve
só, bors

Elkészítés:
Hámozzuk meg a spárgát (ettől babrásabb, mint a zöld) és főzzük meg forró, sós vízben. Érdemes vigyázni, hogy ne főzzük túl, kár lenne tönkretenni a frissességét. Tisztítsuk meg a tojásokat és vágjuk apró darabokra. (A tojásszeletelő elég jó eredményt ad, ha egymás után két irányban fektetjük bele a tojásokat.) Vágjuk fel a petrezselymet is. Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, de még ne kezdjen el barnulni, adjuk hozzá a tojásokat, a petrezselymet és a citrom levét.

Tálaljuk a spárgát egy tányéron és öntsük rá a vajas szószt. Esetleg kínálhatjuk együtt egy kevés füstölt sonkával.

Pintér Sándor indoklás nélkül kirúgta az Országos Onkológiai Intézet főigazgatóját

Pintér Sándor indoklás nélkül kirúgta az Országos Onkológiai Intézet főigazgatóját

Nikitscher Tamás a spanyol élvonalba igazolt

Nikitscher Tamás a spanyol élvonalba igazolt

Marabu Féknyúz: Hasznos és haszontalan szankciók

Marabu Féknyúz: Hasznos és haszontalan szankciók

Kipakolta egy győri ruhaüzlet kasszáját két férfi, keresi őket a rendőrség

Kipakolta egy győri ruhaüzlet kasszáját két férfi, keresi őket a rendőrség