Magyar rangadó az US Openen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Elkészült csütörtökön az amerikai nyílt teniszbajnokság, a jövő hétfőn kezdődő US Open sorsolása. A főtáblán négy magyar nő is szerepel, közülük Szávay Ágnes az első fordulóban Arn Grétával csap össze.

A viadal hivatalos honlapja szerint Babos Tímea, aki pályafutása legjobbjaként az 59., és ezzel a jelenleg legelőkelőbben rangsorolt magyar teniszező egy selejtezőből érkező játékossal veszi fel a küzdelmet az esztendő negyedik, egyben utolsó Grand Slam-tornáján.

Czink Melinda viszont nehéz feladat előtt áll: az első fordulóban a négyszeres GS-győztes orosz Marija Sarapova várja majd a háló másik oldalán; ez lesz az első meccsük. Arn már játszott WTA-tornán Szávayval, és nyert ellene.


A 23 éves Szávay, aki 13. is volt a rangsorban, tíz hónapot hagyott ki, majd április végén, idei első viadalán, a stuttgarti torna selejtezőjében kikapott. Ezt követően hátfájdalmai miatt lemondta a francia nyílt bajnokságot, aztán Wimbledont, később az olimpián, majd New Hawenben egyesben és párosban is a nyitókörben búcsúzott.