Magyar továbbjutó egy barcelonai futball-tehetségkutatón

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Jakab Dávid továbbjutott a Nike futball-tehetségkutatójának világdöntőjében Barcelonában.

Jakab Dávid túljutott az első kiválasztáson a Nike sportszergyártó cég futball-tehetségkutatójának világdöntőjében, amely Barcelonában zajlik. A szervezők pénteki tájékoztatása szerint a The Chance 2012 (Az esély 2012) elnevezésű viadal 100 legjobb fiatal játékosa közül - akik 54 országból érkeztek a katalán városba - csütörtökön 52-en jutottak tovább. A győztesek névsorát David Luíz, a Chelsea brazil válogatott védője hirdette ki, Jakab Dávid neve utolsóként hangzott el.

A világdöntő másik magyar résztvevője, Nagy Levente ugyanakkor nem jutott tovább az FC Barcelona utánpótlásképző bázisán, a La Masiában zajló viadalon. A  legjobb 52 játékos mezőnyét pénteken a felére csökkentik, ezt követően az elődöntő és a döntő következik.

Az elmúlt három napban a résztvevők fantasztikus élményekkel gazdagodhattak, ugyanis a Barca legnagyobb sztárjaival, többek között Andrés Iniestával és Gerard Piquével is találkoztak, valamint a helyszínen szurkolhatták végig a csütörtöki Spanyol Szuperkupa első mérkőzését, amelyen a Barcelona 3-2-re nyert az ősi rivális Real Madrid ellen. Jakab Dávid és Nagy Levente bemutatkozó filmje a magyarországi selejtezőn készült és itt nézhető meg.