Látványos hasmenéssel küzdött a gyalogló, összeesett, majd szenvedve célba ért

Látványos hasmenéssel küzdött a gyalogló, összeesett, majd szenvedve célba ért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nem először akadt komoly gondja a francia Yohann Diniznek 50 kilométeren.

Bár jó formát mutatott és a verseny során sokáig vezetett, de szörnyű futamon van túl a Yohann Diniz. A francia az olimpiákon sosem ért még célba 50 kilométeren: Pekingben emésztési gondjai voltak és feladni kényszerült a versenyt, Londonban pedig kizárták három szabálytalan lépés miatt.

Minden bizonnyal meg akarta mutatni igazi tudását, elég komoly tempót diktált a versenyen. Dinizt azonban ismét utolérte a végzet, ismét emésztési problémái akadtak, ami 35 kilométernél oda vezetett, hogy egyszerűen befosott gyaloglás közben. Látszódott, hogy nincs jól, de igyekezett továbbra is az élen maradni, közben nedves szivaccsal is megtörölte magát.

 Az élmezőny azonban hamarosan utolérte, a tempót igyekezett átvenni Diniz, de nem tudta sokáig tartani. Néhány kilométerrel később megtántorodott, majd egyszerűen összeesett az aszfalton. A pályabírók segítették fel, végül nagy csalódottsággal, rossz egészségügyi állapotban, de folytatta a versenyt. A mezőny nagy része előtt kitartott az előnye, így Dimiz a 7. helyen ért célba.

A versenyt a szlovák Matej Toth nyerte, Venyercsány Bence a 40. helyen ért célba.

Hozzászólások