Rossi: Nagy Ádám lenyűgöz

Rossi: Nagy Ádám lenyűgöz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A szövetségi kapitány a horvátok elleni bravúr után méltatta a Bologna magyar légiósát.

Legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Horvátországot vasárnap este a magyar labdarúgó-válogatott, a siker után a szövetségi kapitány arról beszélt: az volt pályafutása legnagyobb győzelme.

Marco Rossi, amellett hogy a horvátok ellen a 100. válogatott mérkőzését játszó Dzsudzsák Balázst méltatta, a Onefootball.com olasz újságírójának a Bolognában futballozó Nagy Ádámról is nyilatkozott.

A jubiláló Dzsudzsák: "Épp erről álmodtam"

Épp ilyen meccsről álmodott a válogatottban a 100. meccsét játszó Dzsudzsák Balázs, mint a vasárnapi 2-1-es magyar győzelem a vb-ezüstérmes horvátok ellen.

Az olasz szakvezető szerint a magyar középpályás az edzője, Sinisa Mihajlovic számára titokzatos jelenség, keveset is foglalkoztatja. "Olyan középpályásai vannak, mint Dzemaili, Pulgar és Poli, nyilvánvalóan a jobban cselező játékosokat preferálja. De én azt mondom, egy olyan csapatban, mint a miénk, a védelem előtt egy csomó labdát szerez, ami alapvető fontosságú. Hihetetlen munkát végzett Modricon és Rakiticen, többet futhatott 13 kilométernél. Mindig lenyűgöz a gyorsasága a háromtagú középpályán, függetlenül a játékrendszertől" – magyarázta.

Ahogy megírtuk, a válogatott a múlt csütörtöki, szlovákok elleni vereség a horvátokkal szemben úgy játszott – fegyelmezetten, koncentráltan védekezve, hatékony támadásokat bemutatva –, mint a 2016-os Európa-bajnokságon. A sikerhez a horvát futballszövetség is gratulált, Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke pedig arról beszélt: ez a győzelem volt az egyik legnagyobb élménye.

Hozzászólások