Fucsovics: Lejöttem a pályáról és összeestem az öltözőben

Fucsovics: Lejöttem a pályáról és összeestem az öltözőben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A magyar teniszező betegen vívott közel négy órás csatát a Roland Garroson, 39 fokos láza volt a meccs végére.

Ahogy hírt adtunk róla, ötszettes mérkőzésen, 3 óra 41 percen át küzdött Fucsovics Márton a továbbjutásért Diego Schwartzmannal a Roland Garros első fordulójában, végül alulmaradt az argentinnal szemben. A meccs után a magyar teniszező azt írta Facebook-oldalán, hogy a pályán mindent kiadott magából, majd olyan rosszul lett, hogy orvosi kezelésre szorult.

A nyíregyházi sportoló hétfőn ugyancsak közösségi oldalán adott helyzetjelentést az állapotáról. Azt írta, nem aludt jól az éjszaka, de most már sokkal jobban van, mint vasárnap délután. "Már szombat este fájt a torkom, a fejem, nem éreztem olyan erősnek magam. Bevettem gyógyszert, azt hittem, jobban leszek. Kicsit jobban is lettem, de úgy mentem fel a pályára, hogy nem voltam száz százalékos. Nagyon akartam játszani. Meg akartam verni Schwartzmant. A körülményekhez képest elég jó meccset játszottunk."

Az adrenalin vitte előre – magyarázta Fucsovics –, nyerni akart. "Éreztem, hogy van esélyem, jól játszottam, jól ütöttem a labdát. Összességében elégedett vagyok a játékommal. Schwartzman nagyon jó játékos, nagyon nehéz ellene játszani. Tavaly negyeddöntős volt itt. Igazi salakpályás játékos, én meg nem nagyon szeretek ilyen játékosok ellen játszani. Stabil, mindent elér, de tud agresszívan is teniszezni."

A friss világranglistán 12 helyet csúszó magyar játékos arra a legbüszkébb, hogy a 7:6-ra elveszített szett után nem tört össze, és a negyediket brékhátrányból, 1:2-ről meg tudta fordítani.

Nem az történt, hogy a negyedik szettben teljesen összeomlottam, hanem még meg tudtam nyerni."

Párosban még lenne dolga Fucsovicsnak, szeretne is játszani, a betegségére hivatkozva későbbi kezdést kért a szervezőktől, így szerdán, vagy csütörtökön kell legközelebb pályára lépnie.

"Ez a vereség egyáltalán nem fáj, mert

amikor lejöttem a pályáról és összeestem az öltözőben, 39 fokos lázam volt és csak arra gondoltam, hogy valahogy túléljem. A mérkőzés előtt nem fordult meg a fejemben, hogy ne álljak ki, de amikor összeestem az öltözőben és ott feküdtem forró testtel, akkor azt gondoltam, nem kellett volna vállalnom ezt a meccset"

– tette hozzá.

Hozzászólások