Játékoslegendája lett a Chelsea edzője

Játékoslegendája lett a Chelsea edzője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Frank Lamparddal három éves szerződést kötött a londoni klub.

Igaznak bizonyultak a pletykák, valóban korábbi játékosa, Frank Lampard váltja a Juventushoz szerződött Maurizio Sarrit a Chelsea vezetőedzői posztján – jelentette be honlapján a klub.

A negyvenegy éves, 106-szoros angol válogatott Lampard a West Ham Unitedben kezdte játékoskarrierjét, majd 2001-től 13 éven át volt a Chelsea kulcsembere középpályásként. 211 góljával a legeredményesebb a klubtörténetben, háromszor választották az év játkékosának. 2014-ben – Bajnokok Ligája- és Európa Liga-diadal, három bajnoki cím, négy FA Kupa- és két Ligakupa-győzelem után – távozott a londoniaktól és a New York City csapatához igazolt, ahonnan kölcsönjátékosként egy szezonra azonnal visszatért Angliába a Manchester Cityhez. A következő idényt már az NYC-ben kezdte meg.

2017 februárjában pedig bejelentette, hogy befejezi sportolói pályafutását. 2018 májusában lett a másodosztályban szereplő Derby County menedzsere, a csapat a hatodik helyen végzett a Championshipben. Három éves szerződéséből csupán egyet töltött ki, a Chelsea kivásárolta belőle.

"Mérhetetlenül büszke vagyok arra, hogy vezetőedzőként térhetek vissza a Chelsea-hez" – mondta Lampard a Chelsea honlapjának. – "Mindenki tudja, mennyire szeretem a klubot és ismeri a közös történetünket, bár most kizárólag a munkámra és a felkészülésre összpontosítok. Azért vagyok itt, hogy keményen dolgozzak, és sikeressé tegyem a klubot. Alig várom, hogy nekikezdjünk."

Lampard rendkívül népszerű a Chelsea-drukkerek körében, így köszöntötték, amikor a Derby a Stamford Bridge-re látogatott tavaly:

Hozzászólások