Görögtüzek borították be a Szabadság hidat

Görögtüzek borították be a Szabadság hidat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A kispesti drukkerek tiltakoztak az UEFA döntése ellen.

Botrányosan ért véget a Budapest Honvéd Craiova elleni múlt csütörtöki Európa-liga selejtezője, ami miatt a kispesti csapat óvást nyújtott be az UEFA-hoz. Az UEFA azonban hétfőn, órákig tartó meghallgatás után elutasította ezt. Az indoklás szerint a történtek nem befolyásolták a meccs végkimenetelét.

A magyar klub álláspontja szerint félbe kellett volna szakítani a mérkőzést, mert a helyiek képtelenek voltak garantálni a játékosok és bírók biztonságát, a mérkőzés során a román csapat szurkolói folyamatosan különböző tárgyakkal dobálták a futballistákat, köpködték a melegítő cserejátékosokat, így a Honvéd labdarúgóinak folyamatos "félelemben kellett futballozniuk".

A Budapest Honvéd közben fellebbezést nyújtott be az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfői döntésével szemben, amelyben elutasította a klub óvását. De a kispesti szurkolók is megtalálták a módját a tiltakozásnak: csütörtökön a Craiova és az AEK Athen EL-mérkőzésének ideje alatt a Szabadság-hídon görögtüzeket gyűjtottak, és kifeszítettek egy nagy UEFA=MAFIA feliratú molinót is.

Hozzászólások