Menesztették a magyar női kézilabda-válogatott kapitányát

Menesztették a magyar női kézilabda-válogatott kapitányát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Története legrosszabb Európa-bajnoki és világbajnoki szereplését produkálta a csapat Kim Rasmussennel, akit sportszerűtlen viselkedése miatt a nemzetközi szövetség felfüggesztett.

A Felmentette tisztségéből a magyar női válogatott szövetségi kapitányát, a dán Kim Rasmussent a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége. A testület egyúttal felkérte Pálinger Katalin alelnököt és Novák András operatív igazgatót, hogy kezdjék meg a tárgyalásokat Danyi Gáborral és Elek Gáborral.

A tervek szerint a Bajnokok Ligája-címvédő Győr, valamint a Ferencváros vezetőedzője együtt látná el a szövetségi kapitányi feladatokat a március 20-22-i győri olimpiai selejtezőtornán, valamint azt követően a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőkön.

A CSM Bucurestivel női Bajnokok Ligáját nyert Rasmussent 2016 májusában nevezték ki a magyar válogatott élére, amely azóta története legrosszabb Eb- és két legrosszabb világbajnoki helyezését produkálta.

A kontinenstornán 2016-ban a 12., 2018-ban a hetedik helyen végzett a nemzeti együttes, a vb-n 2017-ben 15., tavaly pedig 14. lett.

A legutóbbi világbajnokságon Rasmussen csapata csak Kazahsztánt és Szenegált tudta legyőzni, de kikapott Spanyolországtól és Montenegrótól, valamint a doppingbotránya miatt meggyengült Romániától. Ez utóbbi, egy gólos vereség azért volt különösen fájó, mert a magyarok hét góllal is vezettek.

Kézilabda-vb: megint jött a dráma, amit mindig lehetetlennek hiszünk

Nem most, a románok elleni sorsdöntő vb-meccsen blokkolt le először magyar kézilabdacsapat. Szomorú emlék a 2000-es sydney-i olimpiai és a 2003-as zágrábi világbajnoki döntő utolsó néhány perce, valamint a Veszprém három évvel ezelőtti BL-finálés leolvadása.

A románok elleni, játékvezetői tévedésekkel tarkított meccs után a szakvezető felháborodva nyilatkozott a bírópáros és a delegátus munkájáról, úgy fogalmazott, személyes támadásként élte meg a tevékenységüket. Keresetlen szavakkal tarkított nyilatkozatát sportszerűtlennek ítélte a nemzetközi szövetség, amely fegyelmi eljárást kezdeményezett ellene, és annak idejére felfüggesztette. Még nem hoztak döntést az ügyében.

Hozzászólások