Nem gyomorrontása, koronavírus-fertőzése volt az F1-es Lance Strollnak

Nem gyomorrontása, koronavírus-fertőzése volt az F1-es Lance Strollnak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Racing Point istálló versenyzője helyett Nico Hülkenberg állt rajthoz a másfél héttel ezelőtti Eifel Nagydíjon. Akkor még nem lehetett tudni, mi volt a kanadai baja.

Rosszullétre hivatkozva nem vett részt a legutóbbi Formula–1-es futam, a németországi Eifel Nagydíj harmadik szabadedzésén Lance Stroll, aki helyett az időmérőn és a vasárnapi futamon is Nico Hülkenberg ugrott be. A pletykák szerint a Racing Point kanadai versenyzője gyomorproblémákra panaszkodott. Most kiderült: ő is megfertőződött az új koronavírussal.

Stroll a soron következő, most hétvégi Portugál Nagydíj előtt, egy Twitter-bejegyzésben árulta el, hogy a németországi verseny napján levett mintájában kimutatták a kórokozó jelenlétét. Azóta elkülönítve töltötte a napjait, s amikor újra letesztelték, már negatív lett az eredménye, így Portimaóban újra bevethető lesz.

A BBC szerint a történtek számos kényelmetlen kérdést vetnek fel a Racing Poing szempontjából – amelynek tulajdonosa Lance Stroll apja, a kanadai milliárdos Lawrence Stroll. Az istálló vezetője, Otmar Szafnauer az Eifel GP-n kijelentette: biztos abban, hogy a versenyzőjük nem koronavírusos, annak ellenére, hogy enyhe, influenzaszerű tüneteket mutatott, rossz volt a gyomra és levertnek érezte magát.

Strollt a versenyhétvégét megelőző kedden tesztelték, de németországi tartózkodása alatt nem vettek tőle mintát. Csak a verseny napjának reggelén, miután hazautazott a helyszínről. A BBC a Nürburgringen megkérdezte Szafnauertől, hogy miért nem ellenőrizték Stroll fertőzöttségét újabb teszttel, amire azt válaszolta, hogy a versenyző tünetei nem utaltak koronavírus-fertőzésre (az Egészségügyi Világszervezet, a WHO szerint pedig nagyon is).

Korábban a Racing Point másik versenyzője, a mexikói Sergio Perez is elkapta a fertőzést, ami miatt ki kellett hagynia mindkét, a silverstone-i pályán megrendezett futamot. Róla kiderült, hogy akkor fertőződött meg, amikor elutazott a hazájába, hogy meglátogassa az édesanyját. Akkor helyette is Hülkenberg vezetett.

(BBC, Sky News)

Hozzászólások