Tükörsima magyar győzelem a női vízilabdázók kvalifikációs tornáján a kazahok ellen

Tükörsima magyar győzelem a női vízilabdázók kvalifikációs tornáján a kazahok ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar csapat 23:6-ra győzte le a kazah válogatottat a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán.

Az izraeliek legyőzése után Kazahsztán legjobbjai ellen játszott a magyar női vízilabda-válogatott. A mérkőzést a magyarok nyerték 23:6-os eredménnyel.

A meccs már az első negyedben eldőlt: alig pár perc alatt a magyar csapat már 4:0-ra vezetett. Az első negyedben a kazah csapat mindössze két gólt tudott lőni, Yeremina nevű centerük pedig már ekkor kipontozódott. A kazahok büntetőt is rontottak, Roga nem tudott öt méterről a kapuba találni.

A mérkőzést vezető japán–román bírópáros gyakran szakította meg a játékot, szinte minden apróbb szabálytalanságért fújtak, a meccs ennek ellenére nem volt durva.

A kazah nemzeti csapat a második negyedben kezdett el éledezni. Bár a magyarok kezdtek jobban, és Greta Gurisatti gyorsan tudta belőni a nyolcadik gólt, ezt követően Muratalyeva és Turova is a hálóba talált. A kazahok viszont újfent büntetőt rontottak: az ötméteres a kaput sem találta el. Rövid magyar időkérést követően mindössze pár másodperccel viszont megint a magyar csapat kezdeményezett: Keszthelyi Rita szinte azonnal be tudta lőni a helyzetét. Később betalált a korábban büntetőt rontó Leimeter Dóra, a negyed utolsó három másodpercében pedig Keszthelyi volt ismét eredményes: a második negyed végén 13:5 volt az állás.

A harmadik negyedben kissé alábbhagyott a játék irama: mindössze hat gól született, egy a kazah, öt a magyar csapat révén. A kazahok csak büntetőből találtak be, Roga tudta értékesíteni az ötméterest.

Nem hozott komoly változást a negyedik negyed sem: a játék lassan indult be, azonban a kazah kapu előtt teljesen üresen maradt minden támadó, így a kazah edző időt kért. Kéréseit a csapata feltehetően nem teljesítette, ugyanis röviddel az időkérés után Roga és Turava is kipontozódott. A magyar csapat hatalmas előnyét pedig tovább növelte: a meccs végeredménye 23:6 lett.

Bíró Attila szövetségi kapitány csapata ezzel a győzelemmel tovább menetel a trieszti tornán, ahol döntőbe kell jutnia ahhoz, hogy kvótát szerezzen a 2021-re halasztott olimpiára. A magyar csapat kedden Izraelt győzte le 27-2-re.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

Hozzászólások