Windows Phone: eurómilliókat ad appok írására a Nokia és a Microsoft

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Microsoft-Nokia támogatási program Windows Phone alkalmazások fejlesztésére.

A Nokia és a Microsoft több millió eurós ösztönző programmal tervezi lendületbe hozni a Windows Phone mobil operációs rendszeren futó szoftverek fejlesztését, és ezáltal gazdagítani innovatív alkalmazásokkal az operációs rendszer "ökoszisztémáját". 

A két vállalat 9-9 millió eurós támogatási programmal járul hozzá az "App Campus" szoftverfejlesztő kezdeményezés finanszírozásához az Aalto Egyetemen a finnországi Espoo-ban. 

A mobil operációs rendszereken futtatható alkalmazások száma, az operációs rendszer "ökoszisztémájának" nagyságrendje a rendszer piaci sikerének kulcsfontosságú tényezője. Miközben a Windows Phone operációs rendszerre 70 ezer alkalmazás érhető el, addig az Apple iOS rendszerre és a Google Android operációs rendszerre egyenként több mint félmillió.

A Windows Phone operációs rendszer nehezen tart lépést a konkurenciával. Németországban például a GfK piackutató adatai szerint az Android nagy előnnyel vezeti a piacot 60 százalékos részesedéssel, míg a második helyen az iOS áll 21 százalékkal, a harmadikon pedig a Microsoft operációs rendszere három százalékkal.