Internet Hungary nyolcadszor

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2007. október 16-17-én nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Internet Hungary konferencia, hazánk meghatározó információs társadalommal foglalkozó rendezvénye.

A számos hazai és külföldi szaktekintély részvételével megtartott 20 előadás és 10 fórum mellett a hagyományokhoz híven idén is bejelentésnek ad helyet az Internet Hungary: a konferencia fővédnöke, Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, a konferencia megnyitóján jelenti be az infokommunikációs szakmát érintő gazdaságélénkítő csomagját.

A rendezvény két napja alatt előadást tart többek között Sarkady Ildikó audiovizuális kormánybiztos, Pataki Dániel a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke, Simó György a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, Ian Neild a British Telecom futurológusa, Straub Elek, valamint Vámos Tibor akadémikus professzor.

A korábbiakhoz hasonlóan a szervezők az idei évben is hirdettek pályázatot, ez alkalommal “Magyarországon eddig nem alkalmazott, de működő internetes üzleti modellek“ témakörben. A konferencián készítőik prezentálják a döntőbe jutott pályaműveket, illetve a közönség segítségével kiválasztjuk a nyertest is, akinek díja a 2008-as San Franciscó-i Java konferencián való részvétel.

Az Internet Hungary résztvevői idén két workshopon vehetnek részt, melyek témái „A televíziós és rádiós világot lázban tartó digitális átállás”, valamint a „Keresők az üzlet szolgálatában”. De egyebek mellett szó lesz még az online reklámról, hírekről, és egy különleges zenei koncertre is sor kerül Budapest és a konferenciának helyszínt adó Tihany között.

A 2007-es Internet Hungary konferencia részleteiről és programjáról többet olvashatnak a www.mediahungaria.hu weboldalon.