Karaoke: énekeljünk karácsonykor (is)

Karaoke: énekeljünk karácsonykor (is)

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A http://www.woodlands-junior.kent.sch.

A http://www.woodlands-junior.kent.sch.uk/customs/Xmas/carols oldalon 24 angol karácsonyi dal karaoke változatát találhatjuk. Annak, aki magyar karácsonyi dalokat szeretne találni – bármilyen meglepő is – egy olasz oldalra kell ellátogatnia: http://digilander.libero.it/pagnes/karacsonyi.html.
Itt a szövegeken kívül a zene MIDI és KAR változatát is megtaláljuk. Ez utóbbi, megfelelő lejátszóval, időzítve tartalmazza a dalszöveget.  

A karaoke fájlok lejátszásához használhatjuk a következő programok valamelyikét:

vanBasco's Karaoke Player
Jelenleg a legnépszerűbb ilyen jellegű szoftver a neten: ez egyrészt annak tudható be, hogy rengeteget tud (és mégis egyszerűen kezelhető), másrészt teljesen ingyenes! 
Lejátszási listát készíthetünk, egy real-time-midi output ablakban pedig figyelhetjük a MIDI fájl paramétereit (notes, volumes, instruments). Ha akarjuk, akkor a lejátszó egy nagyméretű zongora-billentyűzetet is megjelenít – ezen is nyomon követhetjük a dallamokat, ha esetleg így könyebben menne az éneklés. 

A lejátszó automatikusan beépül a böngészőrpgramokba is, így telepítése után nyugodtan hallgathatjuk a MIDI vagy KAR fájlokat a webről is.
http://www.vanbasco.com/karaokeplayer

Kara Fun
A lejátszó az összes karaoke fájlverzióval (KAR, KOK és LRC )elboldogul, de lejátszik MP3, MIDI és OGG fájlokat, vagy akár CD-G formátumú hivatalos karaoke-CD-ket is. A legjobb az egészben, hogy képes kezelni egy másodlagos kimenetet is a megjelenítéshez, azaz egy másik monitorra, vagy egy TV-re is kivezethetjük az egyébként igen látványos szövegkiíró felületet.
http://www.karafun.com/karaokeplayer

Power Karaoke
A Power Karaoke egyik legnagyobb előnye, hogy ún. Karaoke CD-t vagy DVD-t is készíthetünk azaz írhatunk vele. A Karaoke DVD egy nagyon jó dolog – nincs más dolgunk mint behelyezni a meghatjóba, kiválasztani a kívát zeneszámot, és máris szól a zene, illetve jön a ritmusra kiemelt dalszöveg a képernyőn – sőt ha akarjuk még a videóklippet is alátehetjük a teljes hatás érdekében (az igazi Karaoke gépek is így működnek). A másik remek dolog, hogy ez a szoftver nem csupán lejátszani képes a KAR fájlokat, hanem mi magunk is készíthetünk kedvenc dalainkból karaoke verziót. Ehhez csak egy WAV vagy MP3 fájlra lesz szükségünk – igaz, sok-sok pepecseléssel (persze nem árt tudnunk pontosan a dal szövegét sem) de azért viszonylag gyorsan kész a karaoke fájl.
http://www.powerkaraoke.com


Hozzászólások