Egymillió eladott iPhone 3G már az első hétvégén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

Múlt évben az Apple-nek „csupán” 270 000 iPhone-t sikerült eladnia az első...

Múlt évben az Apple-nek „csupán” 270 000 iPhone-t sikerült eladnia az első két napon, és két és fél hónap kellett ahhoz, amit most három nap alatt elértek: egymillió készüléket értékesítettek.
„74 napunkba került, míg eladtunk egymilliót az első generációs iPhoneból, úgyhogy a 3G szépen rajtolt világszerte” – tette hozzá Steve Jobs

A tavalyi évvel ellentétben, amikor az első körben csak az Egyesült Államokban volt kapható a telefon, idén nagyban előremozdította a sikert az, hogy húsz további országban is azonnal árusítani kezdték a készüléket. A szerencsések sorrendje: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Dánia, az Egyesült Királyság, Finnország, Hong Kong, Hollandia, Írország, Kanada, Mexikó, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Új-Zéland és Japán.
A háromnapos eredménytől valószínűleg a többi mobilcég vezetőinek ereiben meghűlt a vér, különösen, hogy a nyitástól kezdve felmerülő aktivációs bonyodalmak nagyban lelassították az ügymenetet, és így az iPhone-ok kiadását.

Habár az új mobilt helyi idő szerint péntek reggel nyolckor kezdték árusítani, az Apple kereskedéseknek világszerte kígyózó sorokkal kellett szembenézniük még szombaton és vasárnap este is. Hétfőn reggel is hatvanfős sor állt például a New York-i Apple Center előtt.
Csupán egyetlen piaci elemző cég számított az egymilliós sikerre, szerintük a következő három hónapban még legalább 5,1 millió iPhone-t fognak értékesíteni. Az eredmények hatására az Apple részvényei 2,3 százalékkal emelkedtek.

forrás: appleinsider.com

Hozzászólások