Fotómanipulálás: ilyen fényképe se volt még!

Fotómanipulálás: ilyen fényképe se volt még!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Mindezt persze megtehetjük Photoshop-ban is, ez azonban körülményes: először is kell...

Mindezt persze megtehetjük Photoshop-ban is, ez azonban körülményes: először is kell hozzá egy Photoshop, ami nem olcsó mulatság ugyebár, ráadásul nem árt némi képzettség sem a használatához. Szerencsére van ennél egyszerűbb és gyorsabb megoldás is: használjunk egy célszoftvert a „fotóhamisításhoz” – ezekből rengeteg van, mi most a „FunPhotor” nevű szoftvert próbáltuk ki. 

Talán a BinLaden egy kicsit túlzás...

Csak töltsük le a programot a http://www.funphotor.com/download/download.htm címről A szoftvert hét napig használhatjuk ingyenesen és korlátozás nélkül (még menteni is tudunk) – néhány háttér a demó verzióban sajnos nem elérhető, de így is nagyon sok „poszter” közül válogathatunk. A dolog lényege ugyanis, hogy különböző hátterek (backdrop) vagy poszterek lesznek saját fotóink (egészen konkrétan az arcképünk) körül, így lehet belőlünk világhírű focista vagy éppen Bin Laden. Aki járt már vursliban, az biztosan ismeri ennek a fajta poén-fényképezkedésnek a hagyományos, kartonpapír alapú változtatát.

Indítsuk el a szofttvert, és figyeljük meg alaposan a jobb oldalon található négy Mona Lisa ikont – ez a négy gomb, a négy lépést szimbolizálja – mindössze ezekre lesz szükségünk, hogy elkészítsük poénos fotónkat. Klikkeljünk az elsőre: itt nincs más dolgunk, mint kiválasztani a „backdrop”-ot, azaz a hátteret, a legördülő listából választhatunk kategóriát (sport, roleplay, rajzfilm, stb), alatta pedig egy másik listából a kategórián belüli hátterek közül válogathatunk.

Csak válasszunk egy hátteret...

Ha megvan a megfelelő, csak nyomjunk egy okét, és válasszuk a második lépést. Itt nincs más dolgunk, mint kiválasztani saját fotónkat (vannak előre beépített arcképek is a kísérletezéshez)… csak nyomjunk az „Open” gombra a „Myphotos” felirat mellett, és máris betallózhatjuk bármelyik családi fotónkat. Mi most a példában egy előre beépített Bill Gates képet használtunk. A harmadik lépés a legfontosabb: itt tudjuk a backdropra igazítani a képünket: a nyilakkal értelemszerűen mozgathatjuk, nagyíthatjuk, kicsinyíthetjük és forgathatjuk, sőt az alul található csúszkákkal a fényerőt és a kontrasztot is állítgathatjuk. Mozgassuk, színezzük, forgassuk kicsit a fotót, amíg nagyjából „bele nem simul” a háttérbe, és készen is vagyunk!

Az utolsó lépés segítségével feliratot tudunk a képre helyezni, a kezelés magától értetődő, a jobb oldali szövegdobozba gépeljünk, a felirat a képen fog megjelenni. Betűtípust, -nagyságot és -színt is ízlés szerint választhatunk. 

... és tegyük bele az arcképet!

Ha elégedettek vagyunk a képpel, csak egy gombnyomás, és menthetjük (save as), nyomtathatjuk (print), vagy rögtön el is küldhetjük e-mailben (email). Remek kis szoftver! Sajnos, mint említettük, csak hét napig tudjuk használni – szóval van rá egy hetünk, hogy elkészítsük összes poénos képünket – illetve megvehetjük a szoftvert ötven dollárért, ami nagyjából nyolcezer forintnak megfelelő összeg: igazán nem sok ennyi szórakozásért. Paypal segítségével is fizethetünk.

Hozzászólások