Outlook Express: színes levelek – egyszerű és gyors eligazodás

Outlook Express: színes levelek – egyszerű és gyors eligazodás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Van, akinek természetes, de bizonyára olyan felhasználó is van, aki nem tudja, hogy az...

Van, akinek természetes, de bizonyára olyan felhasználó is van, aki nem tudja, hogy az Outlook Expressben különféle színekkel láthatjuk el a beérkező leveleket, s így egyetlen pillantással felmérhetjük, melyek közülük a fontosak, s melyek elolvasásával várhatunk. Főnökünk levelei kaphatnak például feltűnő piros színt (jujj, ezeket azonnal el kell olvasnunk), barátainkét jelölhetjük kellemes zölddel (azért persze ezek is fontosak), és kiválaszthatjuk mondjuk a sárga színt azon feladók vagy levéltárgyak esetében, amelyeket persze el szeretnénk olvasni, de semmi nem történik, ha nem azonnal tesszük meg ezt.
Mindehhez új levelezési szabályt kell beállítanunk az Outlook Expressben. Nyissuk ki levelezőprogramunkat, majd kattintsunk az Eszközök/Üzenetszabályok pontra. Ezután, értelemszerűen, a levelezést kell választanunk. A megjelenő ablakban kattintsunk az Új pontra, hiszen új levelezési szabályt fogunk beállítani.

Az új levelezési szabály ablaka

A több részre osztott ablak felső részén választhatjuk ki, hogy milyen feladókat (levéltárgyakat, üzenettörzsben szereplő szavakat stb.) szeretnénk színnel ellátni. Tegyünk pipát a megfelelő mezőbe, majd alul kattintsunk a kékkel jelölt részre, és a következő ablakba (Címek kijelölése) írjuk be pontosan a feltételt (pl. Kiss Pista), Kattintsunk a Hozzáadásra, majd a Beállításokra és az OK-ra. Most következik a szín kiválasztása, a második ablakrészben. Ezúttal a Kiemelés színnel elé kell pipát tennünk, majd az alsó ablakrészben a színre kattintanunk. Megjelenik a Szín kijelölése ablak, illetve a színpaletta, amiből választhatunk.

Íme a színválaszték

Ezután az alsó ablakban tetszés szerinti nevet adunk az új szabálynak (például „főnök levelei”), majd az OK-ra kattintva egy újabb ablakba kerülünk. Itt az Alkalmaz gombra kattintva érjük el, hogy az Outlook Express alkalmazza az új szabályt a beérkező levelek (vagy egyéb) mappa üzeneteire, illetve az ez után érkező levelekre. Minthogy visszamenőleg is eszerint színezi ki a levelezőrendszer leveleinket, remekül használható arra, hogy néhány pillanat alatt rendszerezzük felgyülemlett postánkat.

Hozzászólások