Minden Google értesítés megjelenítése egy helyen

Minden Google értesítés megjelenítése egy helyen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

Ha folyamatosan szeretnénk nyomon követni friss Gmail leveleinket, Google Wave üzeneteinket, Google Calendar...

Ha folyamatosan szeretnénk nyomon követni friss Gmail leveleinket, Google Wave üzeneteinket, Google Calendar értesítőinket vagy éppen a legújabb Google Reader híreket, akkor vagy mindegyikre alkalmazunk egy külön kis „megfigyelőprogramot”, vagy bevethetjük a Googsystray (http://googsystray.sourceforge.net) elnevezésű alkalmazást.

Telepítés után a program leül a Windows Tálcájára, és figyeli azokat a Google szolgáltatásokat, amelyeket megadtunk neki. Ez a fent felsoroltak bármelyike lehet, illetve ha az USA-ban lennénk, akár a Google Voice szolgáltatást is kihasználhatnánk, de erről sajnos egyelőre le kell mondanunk (beleértve az SMS küldési lehetőséget is, amelyre külön menüpont van a programban).
A Gmail, a Google Calendar, a Google Reader, a Google Wave eseményekről viszont azonnal hangos értesítést kapunk, illetve a Tálcán ilyenkor megjelenik egy figyelmeztető ikon is, amelyre rákattintva egy felugró buborékban láthatjuk az adott üzeneteket, vagy éppen megnyithatjuk az alapértelmezett böngészőben a teljes szolgáltatást.
Mondjuk kicsit praktikusabb lenne, ha a buborék magától is megjelenne például egy Gmail üzenet beérkezésekor, de ezt nálunk Windows 7 alatt nem volt hajlandó megvalósítani a program, viszont a kis ikon, illetve a hangos jelzés működött. Valószínűleg így is tervezték.

Cserébe nemcsak egyszerű felugró üzenetet kapunk, hanem – a feladó és a tárgy elolvasása után – megjelölhetjük benne mondjuk a leveleket spamként vagy olvasottként, illetve rögtön törölhetünk is. Ráadásul a felületen nem csupán egy levelet látunk, hanem az összes olvasatlant.
Érdekesség, hogy a hangos figyelmeztetés mellett megadhatunk akár egy parancssori utasítást is, amelyet végrehajt a program új üzenetek érkezésekor, így akár azt is megoldható, hogy azonnal feldobja a böngészőt, mondjuk Gmail leveleinkkel.
A Googsystray tehát nem tökéletes, ennek ellenére praktikus és használható, ráadásul nemcsak Windowson, hanem Linuxon is.

Hozzászólások