Toplista: az 5 legértelmetlenebb weboldal

Toplista: az 5 legértelmetlenebb weboldal

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

Az internet végtelennek tűnő univerzumában mindenféle weboldal előfordul.

Az internet végtelennek tűnő univerzumában mindenféle weboldal előfordul. De hogy olyanokkal is fáradjanak a fejlesztők, programozók, grafikusok, amelyeknek értelme megkérdőjelezhető, nos, ez picit érthetetlen. Mégis vannak ilyenek, és nem is csekély számban.
Következzen most egy toplista, a The Next Web összeállítása alapján, az általunk legértelmetlenebbnek talált weboldalakról.

Csak forog és forog és forog
Másnapos lennék? – gondolhatja a gyanútlan a netező, ha a Revolving Internet oldalra téved, a Google kezdőképernyő ugyanis lassan, de folyamatosan elfordul jobbra. Bizony gyorsnak kell lenni, ha be akarjuk írni kedvenc weboldalunk URL-jét, igaz, a forgás akkor sem marad abba, ha megjelenik ez utóbbi oldal.

A dráma gomb
Ezen, a valóban minimál dizájnnal készült The Drama Button nevű oldalon csupán egyetlen Play feliratú gomb kelleti magát középen (legalább nem fektettek bele túl sok energiát). Ha megnyomjuk, egy tadadada-szerű hang hallatszik. Hogy mire jó ez? Hát, nem sikerült rájönnünk, talán főnökünknek kedveskedhetünk (?) így, miután ránk zúdít egy újabb feladatot.

Titkolózó URL
A webcímek döntő többsége elárulja, hova is kalauzolja a netezőt. Vannak persze szolgáltatások, amelyek néhány karakterre rövidítik ezeket, ilyenkor már nem tudunk meg túl sokat a végcélról, viszont legalább van értelme a „titkolózásnak”. A Shady URL oldal http://www.shadyurl.com/ viszont pont az ellenkezőjét kínálja: meghosszabbítja az URL-t. A techline.hu-ból például ez lett: http://5z8.info/bombbuilding_c2q1pb_protocols-of-the-elders-of-zion.doc. Hogy ennek mi értelme?

1D-s Tetris
Amikor csak úgy sorjáznak a neten a 3D-vel kapcsolatos fogalmak és oldalak, meghökkentő egy 1D-s oldallal, pontosabban játékkal találkozni. Nos, a Tetris 1D sokunk kedvencét ültette 1D-s formába. Minthogy az alakzatokat nem lehet sem mozgatni, sem forgatni, a játékosnak nincs más dolga, mint figyelni a játékot, s nézni, hogyan gyűlnek a pontjai. Ha pedig fel szeretne iratkozni a toplistára, futtassa egész álló nap a háttérben a Tetrist. Jól ellesz magában.

Relaxálj 2 percig!
Talán még ez az oldal mondható a leghasznosabbnak az értelmetlenek közül, mármint ha hasznosnak mondható az, hogy két percig ülünk a gép előtt és nem csinálunk semmit. Vigyázat, ha csak megérintjük az egeret vagy valamelyik billentyűt, máris elölről kezdődik a 2 perc visszaszámlálása.

De könyörgöm, kinek van erre ideje?

Hozzászólások