6 másodpercébe kerül, hogy ingyen mehessen a Smartmobil konferenciára

6 másodpercébe kerül, hogy ingyen mehessen a Smartmobil konferenciára

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A mobilvideó az okostelefon­kultúra rohamosan feltörekvő területe, ezért a Smartmobil szervezői idén úgy döntöttek, hogy kísérleti mobilvideós kampányban hívják fel a figyelmet a mobilvideó lehetőségeire.

A kampány a #smartmobil hashtaggel ellátott mobilvideók elkészítésére szólítja a kreatív, a közösségi tartalom létrehozásában jártas és a technológiák iránt fogékony közönséget, akik akár ingyen is részt vehetnek majd a konferencián. A népszerű közösségi oldalakon (Facebook, Twitter) posztolt rövid videók preferáltan a nemrégiben bemutatott Vine alkalmazásban készülnek. Mivel a Vine frissessége miatt egyelőre csak iOS platformon hozzáférhető, pályázhatnak a multiplatformos Viddy és SocialCam alkalmazásokban készült videók is. Fontos, hogy bármelyik appban készül is a videó, a leírásában szerepeljen a #smartmobil hashtag.

A videók a Smartmobil oldalán összegyűjtve is megtekinthetők lesznek, készítőjük között március 28-­án 10 konferenciajegyet sorsolnak ki.

„Rettentően érdekel a mobiltelefonos tartalomelőállítás, és azon belül is a kreatív fényképes és mozgóképes lehetőségek. Az Instagram népszerűsége kíváncsivá tett, hogy vajon a mobilvideóban is van-­e ekkora potenciál. A tavalyi kampányvideónkban is szereplő Vencellel és a Speak Easy Project videós csapatával ezt kívánjuk tesztelni” – mondta el a konferencia szervezője Dobó Mátyás „Doransky”.

A konferencia maga is figyelmet szentel a közösségi mobilvideó területének, a témában Imre Loránd Balázs (Speak Easy Project) ad elő, az ügynökségi szekcióban.