A Google bárkinek lehetővé teszi, hogy Street View-t készítsen

A Google bárkinek lehetővé teszi, hogy Street View-t készítsen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Street View-megjelenítés egy valóban fantasztikus módja annak, hogy eljuthassunk a világ egyébként talán megközelíthetetlen helyeire. Most azoknak az álma teljesül, akik úgy gondolták, szívesen csinálnának Street View-kat.

Ha valakinek már egyszer is eszébe jutott, hogy szívesen megmutatná Street View képeken kedvenc parkját, kirándulóhelyét, bevásárlóközpontját, annak most jó hírrel szolgál a Google.

A Google Maps és a Photo Sphere termékmenedzsere ugyanis egy blogpostban bejelentette, hogy egy új funkciónak köszönhetően mostantól lehetővé válik, hogy a Photo Sphere módban készült képekből 360 fokos virtuális sétát hozzunk létre, majd megosszuk ezt a Google Mapsen.

Mindehhez nem kell különleges autó, fejlett berendezéseket tartalmazó hátizsák vagy valamilyen méregdrága high-tech fényképezőgép, elég egy DSLR kamera vagy egy androidos okostelefon.

Forrás: Google

A folyamat maga igazán egyszerű. Készítsünk a választott kamerával két, de inkább több Photo Sphere képet, majd osszuk ezt meg a Képek közösségében (View Community).  Egy új eszköz segít összekapcsolni a Photo Sphere módban készült képeket – a tennivalókhoz itt kaphatnak részletes (angol nyelvű) segítséget.

Az újdonság persze nemcsak az egyedi felhasználók számára lehet érdekes, hanem komoly üzleti hasznot is rejt, hiszen a vállalkozások olyan dolgokat tudnak majd megmutatni ilyesfajta virtuális séták során, amit eddig nem nagyon tudtak.