Ez tetszeni fog: látványos, időutazós funkció a Google Street View-n

Ez tetszeni fog: látványos, időutazós funkció a Google Street View-n

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Látványos időutazás tehető a Google Mapsen, a térképszolgáltatásba ugyanis egészen 2007-ig visszamenőleg felkerültek a Street View-felvételek.

Határozottan nagy érdeklődés fogadta a Street View magyarországi megjelenését. Bár itthon csak tavaly óta érhetők el az utcaképek, sok helyen már hosszú évek óta készítenek felvételeket a Google autói. A Google Maps eddig mindig csak az aktuálisan legfrissebb utcakép mutatta, mostantól azonban az asztali böngészős verzióban lehetőség nyílik a több évvel ezelőtti felvételek megtekintésére is.

©

Az időutazós funkcióval nem csak azt lehet visszaidézni, hogy hogyan nézett ki egy helyszín hat évvel ezelőtt, hanem olyan érdekességek is előkerülnek, hogy miként épült évről évre a 2010-es labdarúgó-világbajnokság egyik stadionja Brazíliában. Hasonlóan érdekes, még ha szomorúbb is, a 2011-es földrengés/cunami előtt és után készült utcaképek összehasonlítása.

Stadion Fortalezában (balra fönt: ilyen volt, nagyban: ilyen lett)
©

Ahol a Google rendelkezik régi képpel, ott bal fönt jelenik meg egy dátumválasztó ablak. Itthoni helyszínnél még nem találtunk régi képeket, de értelemszerűen csak idő kérdése, hogy a jelenlegi magyarországi képek helyett legyenek újak, és visszanézhessük az itthoni múltbéli utcaképeket.