Tim Cook: büszke vagyok rá, hogy meleg vagyok

Tim Cook: büszke vagyok rá, hogy meleg vagyok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple vezetője a Bloomberg Businesweek mai számában büszkén vallotta be, hogy meleg.

©

“Büszke vagyok rá, hogy meleg vagyok, és ezt a legnagyobb ajándékok közt tartom számon, amit Isten adott nekem” – írja a Bloomberg Businessweek mai számában közölt publicisztikájában Tim Cook, az Apple vezérigazgatója.

A sokáig Steve Jobs jobbkezének tekintett, majd három évvel ezelőtti halála után a cég irányítását teljesen átvevő Cook szerint nehéz volt elhatároznia magát a coming out mellett, mert a magánélet kifejezetten fontos számára. Végül az egyenlőség fontosságának hirdetése miatt döntött a mai cikk megírása mellett. Azt írja: “nem tekintem magam aktivistának, de rájöttem, hogy mennyi előnyöm származott mások áldozatából. Tehát ha valakinek segít önmaga megismerésében és felvállalásában az, ha hallja, hogy az Apple vezetője meleg, vagy megvigasztal valakit, aki egyedül érzi magát, vagy segít embereknek, hogy küzdjenek az egyenlőségükért, akkor megérte ilyen módon feladni ezért saját magánéletemet”.

A nyitottság nem csak az Apple, hanem a Google, a Prezi és a legtöbb meghatározó tech vállalat vállalati kultúráját is meghatározó alapérték. Az Apple idén nyáron tartotta Pride rendezvényét, ahol több ezer Apple-alkalmazott és családjaik ünnepelték a nyitottságot. A nagy tech cégek közül többen fejezik ki rendszeresen hasonló véleményüket, a Google legutóbb a szocsi olimpiára időzített egy hasonló üzenetet, az kifejezetten a homofób Moszkvának szólt.