Remek újításokkal frissítették a Google Mapset

Remek újításokkal frissítették a Google Mapset

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Most még jobb lett az okostelefonokra készült Google Maps, két nagy változatát is frissítették.

A Google Maps egyike a legnépszerűbb mobiltelefonos appoknak, milliók használják nap mint nap, így nem túlzás, ha az alkalmazás egy-egy frissítése sok millió felhasználót érinthet. Így lehet (sőt így lesz) ez a mostani update-nél is, tegnapelőtt az androidos, tegnap pedig az iOS-es Google Maps is frissült.

Négy új jellemző került az iOS-es Google Mapsbe, mégpedig a következők. Mostantól konyhatípus alapján (is) lehet keresni éttermeket. Ezentúl a világ városainak időjárási információi is megjelennek, ez tényleg jól jöhet egy hosszabb utazás során.

©

Most már a kiindulási és az érkezési helyek is elláthatók a kis jelölő „rajzszögekkel”, ez az újdonság könnyebbé teszi a navigáció finomhangolását, de persze az is jól jöhet, hogy immár a naptári bejegyzésekkel összekapcsolhatjuk például a tömegközlekedési információkat.

A legújabb androidos verzióba is bekerült a szűrők közé a konyhatípus, s igen érdekes, hogy láthatjuk Google-kontaktjainkat, ha egy címet keresünk. Bár egyelőre dokumentálatlan, de megjelenik a megosztási lehetőség is, azaz ha a felhasználó beállított egy útvonalat, akkor az útvonaltervet megoszthatja másokkal, akár más appokkal is, a hagyományos megosztás menüvel. Persze mint a korábbi jellemzőknél, most is vannak olyanok, amelyek nem minden országban érhetők el.