Ismét egy izgalmas, új Apple-szabadalom

Ismét egy izgalmas, új Apple-szabadalom

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az Apple az ujjlenyomat-olvasót helyezné át egy új szabadalom szerint, méghozzá jobb helyre, mint ahol eddig volt.

Bár nem az Apple tett először ujjlenyomat-olvasót a telefonba, mégiscsak ő tette igazán népszerűvé ezt a jellemzőt, olyannyira, hogy sorba követték a csúcstelefonok gyártói.

Az Apple az AuthenTec cég felvásárlása után kezdett igazán otthonosan mozogni ezen a területen, mi több, tovább is gondolta az eredeti ujjlenyomat-olvasót, legalábbis erről árulkodik egy most nyilvánosságra hozott szabadalom. A szabadalom elnevezése: ujjlenyomat-érzékelő egy elektronikus eszközben, és azt részletezi, hogyan helyezhető el a szenzor a kijelzőn (felette vagy alatta), az eddigi megoldás helyett, mi több, az Apple teljes kijelzős ujjlenyomat-szkennelést is említ.

©

Egy ikonra kellene ráhelyezni valamelyik ujjunkat az érzékeléshez (ez az ikon más funkciót is betölthetne persze), de akár több ujj egyidejű leolvasására is lehetőség nyílna. E megoldás előnyét nem is nagyon kellene ecsetelni, hiszen a telefon zárolásának feloldásához azonnal a kijelzőhöz fordulnánk, s rögtön itt folytathatnánk a szokott interakciókat.

©

A szabadalmat egyébként tavaly adták be, és nincs arra garancia, hogy valóban lesz is belőle termék. De ha az Apple nem is csinálja meg, a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó annyira kézenfekvő ötlet, hogy valaki, persze másképp, más elvekre alapozva, biztos piacra lép vele.