Szeretne egy jó windowsos programot? Csináljon egyet magának

Szeretne egy jó windowsos programot? Csináljon egyet magának

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bárki könnyen összerakhat magának egy windowsos készülékeken futó programot.

Bár sok mindent bevetett mostanában a Microsoft a növekedés érdekében, a windowsos eszközökre jóval kevesebb alkalmazás érhető el, mint Androidra vagy iOS-re. Hogy megpróbálják csökkenteni a különbséget, egy új megoldáshoz folyamodtak, az egyik ilyennek köszönhetően pedig bárki írhat egy alkalmazást, még akkor is, ha semmilyen programozási ismerettel nem rendelkezik.

©

Az App Studio fejlesztői környezet mostantól lehetővé teszi, hogy a böngészőben csupán néhány kattintással, kódolás nélkül hozzuk létre a saját alkalmazásunkat. Igaz, nem kell nagy dologra gondolni, a játékok megírásához vagy egy komplexebb app összepakolásához továbbra is kell a programozói tudás, ám az RSS-olvasókhoz hasonló appokat minden megerőltetés nélkül létre lehet hozni. Az így elkészült alkalmazások ráadásul Windows Phone-on, táblagépen, asztali számítógépen, sőt, még Rasberry Pi 2-n is működnek.

A böngészőben működő fejlesztői környezet elindítása után egy új projekt létrehozásakor a már előre megadott sablonok közül választhatunk, és némi módosítással a saját ízlésünk szerint formálhatjuk át azt. Persze attól, hogy kód nélkül készíthetünk el egy alkalmazást, a Microsoft megadja a lehetőséget, hogy az új funkciók létrehozásához HTML kódot ágyazzunk az appba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.