Már megrendelhető a fülhallgató, ami valós időben fordítja a másik beszédét

Már megrendelhető a fülhallgató, ami valós időben fordítja a másik beszédét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elindult a közösségi tőkegyűjtő kampány, már előrendelhető a sci-fik világát idéző, de nagyon is működő fülhallgató, ami praktikus formába segít legyőzni a nyelvi akadályokat.

Ugyan a Star Trek univerzális fordítója még nem készült el, de minden eddigi megoldás közül a Pilot nevű fülhallgató áll legközelebb a sci-fik jövőképéhez: a nyelvismerettől függetlenül bárki elbeszélgethet bárkivel.

A másik fél beszédét valós időben fordító fülhallgatóra már várják az előrendeléseket. A kütyüről kiderült, hogy első körben angol, francia, olasz, portugál és spanyol nyelvek közt fordít majd, de a megjelenése utáni néhány hónapban elkészülnek hozzá az arab, héber, német, orosz, valamint a szláv, észak-ázsiai és afrikai nyelveket tartalmazó csomagok is.

A 129 és a 189 dolláros kedvezményes darabok gyakorlatilag perceken belül elfogytak, így 199 dollárért lehet rendelni egy szettet, a magyarországi, 15 dolláros szállítási költséggel együtt ez 60 ezer forintos árat jelent. Érdemes viszont másokkal összefogni, két vagy öt szett rendelése esetén 179 dollárra jön ki egy-egy csomag, ráadásul a szállítási költség is két- vagy ötfele oszlik.

Frissítés: az Indiegogo kedvezményes árai után jelenleg 249 dollárért (kb. 64 ezer forint) rendelhető egy szett, és úgy tűnik, ebben az árban már a szállítási költség is benne van.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.