Külföldre költözne? Ez az oldal segít kiválasztani, hova menjen

Külföldre költözne? Ez az oldal segít kiválasztani, hova menjen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alábbi oldalon könnyen megtalálhatjuk azt a várost, amelyik a leginkább megfelel anyagi és egyéb elképzeléseinknek.

Ha valaki kipróbálná magát külföldön, vagy csak hosszabb szabadságra menne konkrét célállomás ismerete nélkül, annak érdemes felkeresnie a The Earth Awaits nevű oldalt, ahol a legkülönfélébb feltételek beállításával találhatja meg a számára legmegfelelőbb helyet. Nem vagyunk ugyanis egyformák, mások az anyagi lehetőségeink, mások az elvárásaink, van, aki a nyüzsgő várost szereti, másnak inkább a közbiztonság a fontos.

A The Earth Awaits oldalon valós információkat kapunk, nagyon jó becslést a megélhetési költségekről, arról például, hogy mibe kerül a lakásfenntartás. Az adatok a közösségtől érkeznek, azoktól, akik helyben laknak. A Numbeo gyűjti össze ezeket, és naponta frissíti. De egyéb információkat (pl. Wikipédia) is felhasználnak az oldalon. Alapbeállításban dollárban számolódik minden, de a jobb felső részen lévő fogaskerék ikonra kattintva változtathatunk pénznemet, azonban forintot nem találunk itt.

©

Ahhoz, hogy megtalálhassuk a legmegfelelőbb helyet, a kezdőoldalon kell megadnunk az elvárásainkat (beleértve, hogy milyen lakást szeretnénk, hány tagú a család, milyen hőmérsékletet viselünk el, mennyire tartjuk fontosnak a közbiztonságot stb.), illetve anyagi lehetőségeinket – ez utóbbinál egy csúszkán kell megadnunk a tól-ig határt. Még kontinenst/kontinenseket is választhatunk, hogy hol képzeljük el második otthonunkat.

Ezután a Search gombra kell kattintanunk, és már kapjuk is az ajánlott városok listáját. Ha valamelyik megtetszik, akkor a Details feliratra kattintva további, részletesebb információkat kapunk róla, képeket nézegethetünk, cikkeket  olvashatunk a városról.