Ha van PayPal-fiókja, ez az új funkció tetszeni fog

Ha van PayPal-fiókja, ez az új funkció tetszeni fog

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Magyarországon is elérhetővé vált a PayPal személyközi elektronikus fizetési megoldása, a PayPal.Me. A szolgáltatással egyszerűen küldhetünk pénzt ismerőseinknek és fogadhatunk is tőlük, egy személyre szóló link segítségével, amit bármilyen webes felületen, de akár sms-ben is eljuttathatunk a címzettnek.

Ötvenkét új piacon, köztük Magyarországon is elérhető a PayPal személyközi elektronikus fizetési megoldása. A PayPal.Me szolgáltatás segítségével bárkitől egyszerűen igényelhetünk pénzt úgy, hogy nem kell megadnunk bankszámlaszámunkat, hanem csak egy általunk létrehozott egyedi linket (például paypal.me/KovacsIstvan). A biztonságos link küldése minden webes felületen működik, így a fizetési igény emailben, facebookos chatablakban is eljuttatható a címzettnek. A fogadó félnek a fizetéshez nincs más dolga, mint a kapott linkre kattintani és belépni a PayPal-fiókjába – neki sem kell tehát a hosszú számlaszám bepötyögésével bajlódni, sőt a pénzküldéshez be sem kell lépnie a netbankjába se.

©

A vállalat közlése szerint ez elsősorban barátok, családtagok, munkatársak közötti magántermészetű tranzakciók lebonyolítására lehet jó, de – mivel a felhasználók által létrehozott link nem csak saját névvel, de akár egy vállalat nevével is egyedivé tehető – megoldás lehet a mikro-, a kis-, vagy a középvállalkozások, szabadúszók, és nonprofit szervezetek számára is. A cég ötletei szerint a PayPal.Me funkció hasznos lehet például közös munkahelyi ebédek költségeinek elszámolásában, gyűjthetünk vele pénzt gyerekeink focicsapatának, de akár ügyfelek is fizethetnek rajta keresztül az elvégzett szolgáltatásokért.

Az elektronikus fizetési rendszer nemrég egy másik, szintén hasznos funkcióval is bővült: aki PayPallel fizetett a neten, ingyen visszaküldheti a csomagot, ha valami nem jó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.