2021-ben nagyon megváltozhat a világ, piacra dobnák az emberi agyat gépekkel összekapcsoló eszközt

2021-ben nagyon megváltozhat a világ, piacra dobnák az emberi agyat gépekkel összekapcsoló eszközt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Őrült lassúnak nevezte az emberek kommunikációját Elon Musk, aki új cégével éveken belül lehetőséget nyújtana, hogy kiborgok legyünk, és úgy beszéljünk egymással, ahogy azt eddig el se tudtuk képzelni.

Korábban már beszámoltunk egy kiszivárgott értesülésről, miszerint a PayPal, a SpaceX és a Tesla sikere után most egy agy-számítógép interfész megalkotására vállalkozó céget hozott létre Elon Musk. A Wait But Why exkluzív és igen terjedelmes anyagában vált hivatalossá: valóban megalapították a Neuralink céget, amit Elon Musk irányít.

Musk szerint például a gyógyításban is haszna lenne a cég termékeinek, kifejtette: a sztrók, a paralízis és az időskori demencia megelőzésére is képesek lennének. A Neuralink célja, hogy olyan eszközöket fejlesszen, melyeket az emberi agyba lehet ültetni, és amelyek ezáltal elősegítik az emberi agy és a gépek közvetlen kapcsolódásának lehetőségét.

Elon Musk épphogy hivatalossá tette a cég indulását, már ki is jelölt egy váratlanul korai határidőt: 2021-ben szeretnék piacra dobni az első olyan eszközt, ami az embereket részben már kiborggá tenné.

Elon Musk sci-fi filmekbe illő terveket sző.
©

Az emberek agyát is összekapcsolnák, hogy a beszédnél és gépelésnél is közvetlenebb formában kommunikáljunk egymással. Elon Musk szerint a kommunikációnk őrült lassú, és ezt gyakorlati példával szemléltette: jelenlegi beszédünk olyan, mintha két ujjal gépelnénk, miközben megtanulhatnánk a tízujjas gépelést is.

Elon Musk úgy látja, ideje lenne elnyomni a félelmünket, az ilyen "kiegészítőkre" egyszerűen szüksége lesz az emberiségnek, ha túl akarunk élni. A vizionárius szerint a technológiai átalakulás gyorsabban történik majd, mint arra sokan számítanak. És ha akkor nem leszünk készen, a robotok úgy törölhetik el az emberiséget, mint valami ócska spamet.

Musk nemrég egy ijesztő jóslattal is előállt, ami további érv a Neuralink fejlesztései mellett.

Ha tudni szeretne Musk cégének új fejlesztéseiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.