iPhone-nal üzente meg Trumpnak az Apple, hogy mire is kellene odafigyelnie

iPhone-nal üzente meg Trumpnak az Apple, hogy mire is kellene odafigyelnie

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple a YouTube-csatornájára tette fel új videohirdetését, amely egy mostanság igen aktuális témára, bolygónk egyedülállóságára fókuszál, és nem mellesleg az iPhone fotózási képességeit is megvillantja.

A múlt hét egyik legszomorúbb híre volt, hogy az Egyesült Államok elnöke úgy döntött, országa kivonja magát a 2015-ös párizsi klímavédelmi egyezményből. Felháborodott a világ, és ebből a nagy technológiai cégek sem maradtak ki Legutóbb az Apple tett fel egy olyan videót a YouTube-ra, amely, amellett, hogy látványosan demonstrálja, milyen felvételek készíthetők az iPhone-nal, fantasztikus tájakat mutatva hívja fel a figyelmet bolygónk nagyszerűségére.

©

A videó narrátora Carl Sagan csillagász, aki Pale Blue Dot (Halványkék pötty) könyvéből idéz aktuális gondolatokat: Bolygónk egy magányos pötty a mindent körülölelő kozmikus sötétségben. Az ismeretlen homályában, mindezen hatalmas térben  semmi utalás nincsen arra, hogy valahonnan segítség érkezhet, ami megmentene minket önmagunktól. Jelenleg a Föld az egyetlen, mely képes szállást adni az életnek. Semmi más nincsen, legalábbis a közeljövőben, ahova fajunk áttelepülhet. Látogatni, igen. Letelepedni, még nem. Akár tetszik, akár nem, ebben a pillanatban a Föld az a tér, ahol helyt kell állnunk”.

Klímaegyezményről, Trumpról ugyan egyetlen szó sem esik, de nem lehet véletlen, hogy éppen ilyen videóval hirdeti most az Apple az iPhone-t.