Mark Zuckerberg bemutatja: egy játék, amely miatt sokan rákattanhatnak a virtuális valóságra

Mark Zuckerberg bemutatja: egy játék, amely miatt sokan rákattanhatnak a virtuális valóságra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az idei év egyik legizgalmasabb játékának ígérkezik a virtuális valóságban átélhető, ismerősökkel együtt is játszható Lone Echo.

Természetesen nem véletlen fizetett ki 2,4 milliárd dollárt a Facebook az Oculus Rift virtuálisvalóság-szemüveget fejlesztő cégért. Mark Zuckerberg idővel az egész Facebook-élményt áthelyezheti a virtuális valóságba. Idén tavasszal már meg is mutatták ennek egyik első jelét, a közösségi oldalhoz saját virtuális világot építenek.

A VR “kapudrogja” azonban az iparág legtöbb szereplője szerint a videojátékok világa lesz, egy-egy jól megtervezett játék ugyanis rendkívül intenzív élményt tud adni a felhasználónak. Ilyen játéknak ígérkezik a Lone Echo nevű sci-fi is, melynek trailerét most Mark Zuckerberg is kiposztolta. Az apropó az, hogy a kifejezetten Oculus Riift szemüvegre fejlesztett játék hamarosan, július 20-án jelenik meg.

©

Hogy a játékmenet milyen lesz, az majd a megjelenés után kiderül, annyi azonban már a trailer alapján is látszik, hogy VR-szemüvegben különleges lesz átélni egy űrállomás életét. Szintén érdekesnek ígérkezik az Echo Arena játékmód, melyben akár tíz facebookos ismerősünkkel együtt lehet majd zéró gravitácis hokit játszani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.