Addig jó, míg Magyarország fölött nincs piros pont: közzétették az internet térképét

Addig jó, míg Magyarország fölött nincs piros pont: közzétették az internet térképét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Oracle nyilvánosan elérhetővé tette Internet Intelligence Map nevű szolgáltatását, amelynek segítségével a felhasználók egyszerű, grafikus módon követhetik az internet állapotát és betekintést nyerhetnek olyan események hatásába, mint a természeti katasztrófák vagy az államilag elrendelt beavatkozások.

Az Oracle több mint egy évtizede állította fel Internet Intelligence csapatát, amely a hálózati átjárásokat szabályzó protokoll eltérítésétől kezdve a tengeralattjárók okozta kábelszakadásokig rendszeresen közöl adatokat és elemzéseket az internet állapotáról. A vállalat most mindenki számára elérhetővé tette a főbb mutatókat az Internet Intelligence Map szolgáltatásában. Az Oracle szerint térképük rendelkezik a világ egyik legátfogóbb internetes teljesítményadat-készletével, valamint az évekre visszamenő kutatások és elemzések segítségével az internet működésével kapcsolatos információk fontos forrását is jelenti.

©

Az Oracle Internet Intelligence Map ide kattintva érhető el.

Az ingyenes internetes térkép a hálózat stabil működéséhez nélkülözhetetlen elemek figyelése – nyomkövetések, valamint a Border Gateway Protocol (BGP) és címkiosztással kapcsolatos DNS-kérések – alapján országokra lebontott kapcsolódási statisztikákat nyújt, egyetlen kezelőfelületen. Az internetkapcsolat ezen három dimenziójának bemutatásával párhuzamosan a felhasználók megvizsgálhatják egy incidens internetkapcsolatokra gyakorolt globális hatását.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.