Ha ön is megkapja ezt az e-mailt a Facebooktól, nehogy válaszoljon rá

Ha ön is megkapja ezt az e-mailt a Facebooktól, nehogy válaszoljon rá

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy rossz magyarsággal megfogalmazott facebookos spam kering az internet magyar nyelvű szegletében. Sikereket még így is érhet el.

Pénznyereményt helyez kilátásba az a levél, amely a legújabb magyar nyelvű facebookos átverésként terjed. Az üzenet nem (vagy nem csak) a Facebookon kering, hanem e-mailben gratulál a felhasználónak, akit állítólag egy számítógép választott ki.

Gratulálok!

Az egész Facebook kiválasztotta, bejelentette és közzétette azonosítóprofilját, mint az évi 1,500,000.00 dolláros 2018-as Facebook díjnyertes. Ezt a választást a Facebook központi számítógépes adatbázisa tegnap a facebook.com 14 éves ünnepi évfordulón jött létre, ahol a facebook.com úgy döntött, hogy 10 Facebook tagot jutalmazzon gyakran az oldal használatára. Ahhoz, hogy megkapja a nyereményét és a lekérdezést, kérjük, lépjen kapcsolatba a Facebook értesítőjétől e-mailben: [email protected]

Köszönöm.

XY
Facebook.com értesítője

Az üzenetben már a rossz magyarság is gyanút kelthet, de az óriási nyeremény – amely még a tíz kisorsolt nyertes számával osztva is 42 millió forint – szintén óvatosságra inthet: ritkán sorsolnak ki úgy ekkora összegeket, hogy még csak nevezni sem kell a játékba.

Ezzel együtt biztosak vagyunk benne, hogy az e-mail többeket megvezethet. Hiszen amikor megcsinálták a hírhedt, Tesla Hungary-féle facebookos átverés tökéletes paródiáját, sokan még annak is bedőltek.

Azt javasoljuk, hogy semmiféleképpen ne küldön válaszüzenetet a levélben megadott e-mail-címre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.