Megjelent az Apple új erőgépe: 2,4 millió forintos MacBook azoknak, akik tényleg komolyan gondolják

Megjelent az Apple új erőgépe: 2,4 millió forintos MacBook azoknak, akik tényleg komolyan gondolják

Utolsó frissítés:

Balogh Csaba Szerző:

Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

Csütörtökön délelőtt még egy piaci elemző őszre szóló jóslata volt, délutánra viszont valósággá vált a MacBook Pro-széria megújítása.

A vártnál valamivel korábban vált elemzői várakozásból hivatalos konkrétummá a MacBook Pro-széria megújítása. Az Apple magyar idő szerint csütörtökön délután jelentette be a hardveres tuningot. (Hogy milyen új telefonokkal és más kütyükkel készül még idén az Apple, arról itt olvashat.)

©

A MacBook Prókat eleve a power usernek nevezett, munkájukhoz komolyabb erőforrásokat igénylő felhasználóknak szánják, ennek jegyében történt az újítás is, mind a 13, mind a 15 hüvelykes modell esetében. A gépek már az Intel nyolcadik generációs processzoraival is rendelhetők. A kisebb modell esetében a 2,7 Ghz-es négymagos Intel Core i7 a maximum, a nagyobb modellnél 2,9 Ghz-es hatmagos Intel Core i9-est is lehet választani. (Az órajel a Turboo Boost technológiával akár 4,5, illetve 4,8 GHz-ig felpörgethető.) Memóriából 32 GB RAM-ot, (SSD) tárhelyből pedig 4 terányit is lehet kérni.

Szintén megújult a klaviatúra, az Apple azt ígéri, hogy a harmadik generációs billentyűzeten halkabban lehet gépelni.

©

A 13 hüvelykes modellek – konfigurációtól függően – 499 990 és 1 421 990 forint közti ársávban mozognak, míg a nagyobb és erősebb 15 hüvelykes modellekért 899 990 és 2 465 190 forint közti összeget kell kiadni. Ez utóbbi egészen eszement összegnek tűnhet, és bár valóban az is, érdemes lebontani, hogy miből áll össze:

A nagy tárhelyet igénylőknek tehát igencsak a pénztárcájukba kell nyúlniuk: az SSD-tároló drágább, mint egyébként a laptop.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.